Groots kerstconcert in Koepelkerk

Foto: CC0/Public Domain

Op zondagmiddag 20 december vormt de Sint Laurentiuskerk het sfeervolle decor voor een groots kerstconcert waaraan maar liefst zes zangkoren hun medewerking verlenen. Daarnaast is er muziek van de Blazers Compagnie Dongen, deze keer in een XL uitvoering.

De Blazers Compagnie Dongen is een groep geroutineerde, veelal Dongense muzikanten die niet allemaal meer een ‘vast’ orkest hebben maar wel graag op regelmatige basis muzikaal uitgedaagd willen worden. De eerste optredens van deze groep ontvingen her en der lovende kritieken. Voor deze gelegenheid is de basis, een tiental koperblazers, uitgebreid met houtblazers tot een ensemble van 21 muzikanten. De Blazers Compagnie Dongen staat onder leiding van Robert van Enschot.

bcd3

De Blazers Compagnie zal in deze grote bezetting enkele sfeervolle werken ten gehore brengen waaronder A Chistmas Ouverture en de prachtige suite for Military Band in Es van Gustav Holst. Ook zal de Compagnie in diverse kleinere bezettingen de koorwerken begeleiden.

De deelnemende koren aan dit kerstconcert zijn Kinder- en jeugdkoor De Koepeltjes, Catharina’s kinderkoor, Jeugdkoor The Stars, het Gemengd Koor van de St. Jansbasiliek in Oosterhout en  het gemengd koor Sint Laurentius uit Dongen. Met in totaal ruim 80 zangstemmen zullen deze koren de kerstsfeer over het publiek neer laten dalen. Als soliste zal  Ilse Willems-van Wuijckhuijze  van zich laten horen. De muzikale leiding van de koren in in de vertrouwde handen van Frans Bullens.

Het concert begint om 15.00 uur. De entree is deze middag gratis, er zal enkel een schaalcollecte gehouden worden waarin u eventueel een vrijwillige bijdrage kunt deponeren

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen