Bijzondere kampioenen bij MHC Liberty

Foto:

Afgelopen zaterdag was het feest bij Liberty. Maar liefst 5 teams werden op het einde van de dag gehuldigd omdat ze herfstkampioen waren geworden,

MD1 (foto boven)van MHC Liberty schrijft geschiedenis. Zover bekend bij Liberty is het een meisjes D-team nog nooit gelukt om kampioen te worden in de subtopklasse, de een na hoogste klasse waarin de D-jeugd kan uitkomen.

Janneke Kuppens, Myla Steen, Marjolein Bogers, Iris Dominicus, Anouk van Vorstenbosch, Benthe Herfst, Pien van Leeuwen, Madelief van Riel, Eva van Strien, Daphne Pijnenburg, Lieke Leeggangers, Luna Schellekens, Guusje Siemerink, Fien van de Pol, Daphne Maas en de coaches Marcel van Rooij en Conny Stultjens (niet op de foto: teammanager Sonja Pijnenburg).

MD1 speelt pas sinds afgelopen september als team samen. Al meteen vanaf de eerste oefenwedstrijd bleken deze meisjes een super team met elkaar te vormen. Iedereen werkt altijd hard, een duel wordt nooit opgegeven en bovendien hebben de meiden erg veel plezier met elkaar. Wedstrijd na wedstrijd werd gewonnen. Er werd slechts 1x verloren en 1x gelijk gespeeld. Aan een gelijkspel hadden de meiden voldoende afgelopen zaterdag tegen Waalwijk. Na 5 minuten stonden ze 1-0 achter maar ze vochten terug. Kort na elkaar werden twee doelpunten gemaakt door Liberty. Maar Waalwijk maakte meteen na de rust de gelijkmaker, 2-2. Het bleef spannend tot de laatste minuten. Het verlossende doelpunt werd even voor tijd door Liberty gemaakt. De champagne kon tevoorschijn worden gehaald. ’s Middags bij de huldiging sprak voorzitter Eric van den Bosch nog mooie woorden: “hier staat het toekomstige Dames 1”. Top gedaan meiden!

Zowel JC1 als JC2, beiden uitkomend in de 3e klasse werden kampioen. JC2 wist heel knap acht van de tien wedstrijden achter elkaar te winnen en was al ruim voor het einde van de competitie verzekerd van de titel. JC1 haalde deze mooie titel ook al voor het einde van de competitie binnen door met 3-2 van Hilvarenbeek, de nummer twee in de poule te winnen. Super!

Dat MC4 komend lenteseizoen een plek verdient in de 3e klasse hebben ze duidelijk laten zien. Alle tien de wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen. In totaal 74 doelpunten gemaakt en maar 1 tegendoelpunt. Klasse!

Voor MB2 was het afgelopen weekend nog spannend. Ze hadden vorig weekend kampioen kunnen worden maar helaas maakte Tilburg na 30 seconden al de 1-0. Het lukt geen van beide teams nog om te scoren die wedstrijd. Het kwam dus op de allerlaatste wedstrijd aan, die moest worden gewonnen. Lange tijd bleef het 0-0 maar in de 2e helft viel na een hele mooie aanval dan het gehoopte doelpunt: 1-0. Voldoende om kampioen te worden en dat thuis voor een groot publiek! Mooi!

Reacties