Sinterklaas en zijn Pieten openen nieuw klimrek Noorderpoort

Foto:

Vele stroopwafels zijn er voor gegeten, vele rondjes gelopen, maar nu is het echt zo ver: KBS Noorderpoort heeft een nieuw klimrek! En niemand minder dan Sinterklaas gaat hem officieel openen.

Begin dit jaar werd het oude speeltoestel afgekeurd en moest deze afgebroken worden. Een aantal betrokken ouders staken de koppen bij elkaar en vormden, samen met directeur Raymond Smeets, een werkgroep met als doel binnen één schooljaar weer een nieuw speeltoestel op het schoolplein te hebben. Een hele opgave aangezien een nieuw speeltoestel dat aan allerlei eisen moet voldoen minimaal 10.000 euro kost. Een bedrag dat binnen school niet zomaar voor handen is.

De werkgroep bedacht twee acties om geld bij elkaar te verzamelen. De eerste actie die werd gehouden was een stroopwafelactie. Door het enorme aantal pakjes stroopwafels die de kinderen hebben verkocht was het eerste grote bedrag al binnen. Maar helaas, nog niet genoeg voor een speeltoestel.

Na de grote vakantie werd daarom de tweede actie gehouden: de sponsorloop. Vanwege het slechte weer op die dag werd de sponsorloop in de gymzaal aan de Otterdonk gehouden. Desondanks, of wellicht wel dankzij deze aanpassing wisten de kinderen veel gesponsorde rondjes te lopen. Een aantal sponsors werd aangenaam verrast hierdoor!

De inhoud van de fooienpot van de laatste editie van DongenIce en financiële bijdragen van Zeloo en Otwarte Drzwi en Stichting Initia zorgden ervoor dat we voor de herfstvakantie al voldoende geld bij elkaar hadden om het speeltoestel te bestellen.

Afgelopen dinsdag 24 november werd het toestel geleverd en geplaatst onder veel bekijks van ouders en kinderen. KBS Noorderpoort is met recht trots op haar leerlingen en hun ouders en op alle mensen die op welke manier dan ook een steentje hebben bijgedragen aan het realiseren van dit toestel.

En omdat dit project op een bijzondere manier tot stand is gekomen, moet het speeltoestel dan ook door een bijzondere gast officieel geopend worden. Niemand minder dan Sinterklaas zal daarom op woensdag 2 december om 8.30 uur de officiële openingshandeling verrichten. Nu maar hopen dat niet meteen alle Pieten in het speeltoestel klimmen!

Reacties