Heerlijke Franse komedie bij Cinemaclub Dongen

Foto:

Maandag 30 november vertoont Cinemaclub Dongen de film “La Famille Belier” in het Dongeparktheater van de Volckaert.

Een levenslustige tiener stapt huppelend de keuken binnen, kust haar chagrijnige broer gedag en krijgt een bord eten voorgeschoteld door haar moeder. Vader geeft wat plagerige blikken en na een aantal vragen over en weer begint het gezin aan de maaltijd. Het is een alledaags tafereel, maar al snel blijkt dat dit gezin waarin Paula Bélier zo doodnormaal opgroeit, bepaald niet doodnormaal is. Paula is namelijk de enige van de familie Beliér die kan horen. Ze speelt daarom een cruciale rol in het gezinsleven op de boerderij. Onderweg naar school belt ze met leveranciers en bij doktersbezoekjes vormt ze een onmisbare brug naar de horende wereld.

Paula blijkt echter ook geweldig te kunnen zingen. Haar muziekleraar wil dat ze auditie doet voor een opleiding in Parijs, waarmee hij zijn pupil met een lastig dilemma opzadelt. Blijft ze haar familie trouw of jaagt ze haar eigen toekomstdromen na?

De film vindt perfect het midden tussen komedie en drama. Paula’s ouders gedragen zich als personages in een stomme film, wat vooral Karin Viard als moeder Gigi erg goed afgaat. Ze zorgt met haar groteske spel voor de ene lach na de andere, om tijdens de sleutelscène op een grandioze manier te breken. En bij die sleutelscène, tja … zie het daar maar eens droog te houden.
Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Losse verkoop  € 6,50 (CJP/CKV€ 5,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub.

Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Reacties