J.J.Anspachschool naar landelijke finale SlimmerIQuiz

Foto:

Woensdag 11 november namen twee teams van de J.J.Anspachschool deel aan de landelijke voorrondes van de SlimmerIQuiz, uitgeschreven door Mensa, een internationale organisatie voor hoogbegaafde mensen. Een van de teams slaagde erin de landelijke  finale te bereiken. Zij mogen woensdag 18 november naar Amsterdam waar ze in de universiteit de strijd aangaan met 25 andere teams uit het hele land.

Namens de J.J.Anspachschool vertrokken de teams naar Tilburg om zich te buigen over opdrachten die een beroep deden op een grote parate kennis, creatief denkvermogen en doorzettingsvermogen. Juf Anneke Korn was erbij: “Wat was het spannend, eng, leuk, gezellig om in het Theresialyceum de quiz te spelen tegen andere scholen. Zodra de eerste vraag gesteld was, werd het doodstil en hoorde je alleen maar fluisterend overleg, zag je geconcentreerde blikken, en een grote ‘ jaaaa’ wanneer een lid van het team het antwoord wist. Nog nooit was de quiz zo moeilijk geweest. Menig volwassene in de ruimte was niet in staat om de juiste antwoorden te geven.”

Na afloop van de quiz bleek dat team 1 van de Anspach, bestaande uit Tycho Houtepen, Sjors van Kerkhof en Mink van Bezouw (foto boven) de quiz gewonnen had. Dat betekent dat zij volgende week woensdag de school mogen vertgenwoordigen in de finale die gehouden wordt in Amsterdam.  Van 140 teams die in het hele land deelnemen, heeft dit team de top 25 bereikt. Met Dolores Leeuwin van Klokhuis als presentatrice en de Universiteit van Amsterdam als locatie, zijn alle ingrediënten voor een leuke middag aanwezig. dongen.nieuws.nl wenst het team veel plezier in Amsterdam en veel succes!

Foto onder: de twee teams van de J.J. Anspachschool (Noortje, Roos , Mink, Janno, Sjors en Tycho)
slimmer2

 

 

Reacties