Nieuwe fractie in gemeenteraad: Lijst Breugelmans

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Mieke Breugelmans, die sinds afgelopen weekend geen deel meer uitmaakt van de VVD fractie in de Dongense gemeenteraad, geeft haar zetel niet op maar gaat zelfstandig verder als eenmans- c.q. eenvrouwsfractie onder de naam ‘Lijst Breugelmans’

In een persbericht medlt Mieke Breugelmans het volgende: “zondag heeft de Dongense VVD besloten dat ik geen deel meer kan en mag uitmaken van de fractie van de Dongense VVD.  Reden daarvan was dat ik tijdens de raadsvergadering van 5 november jl. de insprekers van de met opheffen bedreigde Stichting Peuterspeelzalen, waarbij alle leidsters ontslag krijgen, heb gesteund in hun bezwaren. Ik heb de gemeenteraad gevraagd het college te verzoeken het voorstel te heroverwegen, omdat de gemeenteraad in een eerder stadium aan de overgang naar kinderopvang eisen had gesteld, waarop de sprekers zich volgens mij terecht beriepen.

“Deze opstelling werd door de coalitie niet geaccepteerd” vervolgt Breugelmans “en mij werd verzocht mijn opmerkingen te herroepen en excuses aan te bieden. Dat heb ik geweigerd, omdat ik nog steeds achter mijn opmerkingen sta en ik van mening ben dat openheid en eerlijkheid een belangrijk, zo niet het belangrijkste is voor een volksvertegenwoordiger. Ik wil strijden voor een rechtvaardige zaak en ik wil dat in alle openheid kunnen doen.”

“Door alle steun die ik na het bekend worden van mijn royement heb gekregen, vanwege mijn belofte aan de kiezers én omdat ik het diepe gevoel heb nog niet klaar te zijn met mijn werk als raadslid, hebben mij doen besluiten voor de periode tot de verkiezingen door te gaan als eenmans(vrouws)fractie onder de naam Lijst Breugelmans. Ik wil dat doen vanuit de liberale beginselen, waarbij ik me vooral wil inzetten voor die zaken, die de inwoners van Dongen direct raken, onder het motto Sociaal en Eerlijk.” aldus Breugelmans die er met haar besluit voor zorgt dat de VVD fractie in de gemeenteraad nog uit twee personen bestaat: fractievoorzitter Pieter Brooijmans en Hennie Vlasveld.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen