Mieke Breugelmans stapt uit VVD-fractie

Foto:

De perikelen rondom het peuterspeelzaalwerk blijken grote gevolgen te hebben voor de lokale politiek. Vandaag werd bekend dat Mieke Breugelmans het besluit heeft genomen uit de VVD fractie te stappen omdat zij op dit belangrijke dossier niet op één lijn zit met haar fractiegenoten. In een persbericht medlt Pieter Brooijmans namens de VVD fractie het volgende:

“Afgelopen donderdag bij de raadsvergadering van 5 november 2015, hebben insprekers zorgen geuit over de nieuwe wijze van peuteropvang per 1 januari 2016. Kern van de zorgen zijn het behoud van kwaliteit peuterspeelzaalwerk en de gevolgen voor het personeel van SPD.  Aansluitend op de inspraak heeft ons fractielid Mieke Breugelmans standpunten naar voren gebracht over de werkwijze van en besluitvorming door het college van burgemeester en wethouders. Deze standpunten gaan in tegen de afspraken gemaakt in de fractie Dongense VVD.

Naar aanleiding hiervan hebben de fractie en het bestuur met Mieke de kwestie besproken. Het overleg heeft opgeleverd dat Mieke zou overwegen om de gedane uitspraken terug te nemen of de fractie zou verlaten. Mieke heeft besloten haar bijdrage in de raadsvergadering niet terug te nemen. Dat betekent dat Mieke kiest om de fractie te verlaten. Vooralsnog is onbekend of Mieke haar lidmaatschap van de gemeenteraad zal beëindigen.

Wij betreuren zeer dat de fractie Dongense VVD met het besluit van Mieke een waardevol fractielid verliest. Wij willen haar bedanken voor de jarenlange bijdrage welke ze aan onze partij heeft geleverd.”

Of de kwestie rondom de overgang van het peuterspeelzaalwerk meer gevolgen zal hebben wordt aanstaande donderdag duidelijk wanneer het ondewerp weer aan de orde komt in de gemeenteraad. Het is een publiek geheim dat meerdere fracties intern worstelen met dit dossier.

Lees ook: Harde kritiek op besluit peuterspeelzalen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen