‘Zie ginds komt de stoomboot…..’

Foto:

Zaterdag 14 november is het eindelijk weer zover: Sinterklaas komt aan in Nederland! Volgens de laatste berichten zal Sinterklaas na zijn aankomst direct enkele Pieten doorsturen naar Dongen voor een gezellig programma op het Looiersplein. Wil je deze Pieten ontmoeten? Kom dan tussen 13:30u en 15:30u langs om ze te begroeten en om alvast een mooie tekening voor Sinterklaas te maken.

De Band van Sinterklaas zal zaterdag 14 november op het Looiersplein vrolijke sinterklaasliedjes spelen. Als iedereen gezellig meezingt, is de kans heel groot dat de Goedheiligman zelf op zondag ook naar Dongen komt. Dus zorg dat je er zaterdag bij bent!

Zondagmiddag om 14:00u is iedereen uit Dongen uitgenodigd op de Loswal aan het kanaal voor een feestelijk ontvangst van Sinterklaas en zijn Pieten. Dat wordt flink zwaaien en zingen als de boot weer aan komt varen! Na een officieel welkom van Sinterklaas, zullen alle Pieten met Sinterklaas in een bonte stoet richting de Cammeleur gaan. Daar kan iedereen Sinterklaas en zijn Pieten persoonlijk ontmoeten.

Enkele Dongenaren hebben al contact gehad met Spanje. Zij hebben gehoord dat Sinterklaas veel zin heeft om naar Dongen af te reizen. Of is er toch iets aan de hand met Sinterklaas? Ben je benieuwd wat Sinterklaas onderweg vanuit Spanje allemaal meemaakt? Bekijk dan alvast het Dongense Sinterklaasjournaal

Laten we met alle inwoners van Dongen de grootste kindervriend weer een warm welkom geven!

Het volledige programma op een rijtje:
Zaterdag 14 november 13:30u – 15:30u Pietenmiddag op het Looiersplein
Zondag 15 november   14:00u Aankomst Sinterklaas bij de fietsbrug op de Loswal
14:45u Vertrek van de optocht door Dongen
Route optocht:
Wilhelminastraat, Tramstraat, Looiersplein, Hoge Ham tot aan de Cammeleur
15:30u Start programma in de Cammeleur
16:30u Einde programma in de Cammeleur

De Sinterklaasintocht Dongen wordt georganiseerd door Dongen Promotion & Stichting Dongense Jeugdraad.

Reacties