Cultuur Educatie voor de basisscholen in de gemeente Dongen.

Foto:

Ook dit schooljaar staat weer bol met cultuur aanbod voor de kinderen van de Dongens basisscholen. Het ICC-netwerk (van iedere school één leerkracht die de culturele activiteiten van de school regelt) heeft in samenwerking met de Combinatiefunctionaris Cultuur Gerard Jansen een uitgebreid programma samengesteld.

Voor de groepen 1-2 is er in februari 2016 een muziek- en dansvoorstelling. Groep 3-4 gaat aan de slag met het project “MOOOI”. Dit zijn lessen rond fotografie. (mediakunsten) Groep 5-6 heeft in dit Van Gogh-jaar een project rond onze Brabantse schilder. Op diverse manieren komen zij in aanraking met het werk van Vincent. Maar naast het beeldend aspect is ook drama een belangrijk onderdeel van het project. Groep 7-8 is nu volop actief met het project: #Urban Style! Dit project bestaat uit diverse disciplines:
– er is een HipHop-dans aangeleerd door Pim Schellekens van L-JoyDance Factory,
– Stefan van Leijsen en Sasha Rangas (The Companions) zijn twee songwriters/muziek producers. Zij hebben een workshop gegeven in het maken van een raptekst op muziek.
– Rolf Rombouts zal alle groepen een workshop percussie geven.
– De groepen maken op school een moodboard in de stijl van URBAN.

Harmonie Musis Sacrum uit Dongen viert dit jaar haar 175-jarig bestaan. Zij hadden het idee om een URBAN-activiteit te organiseren voor hun jeugdorkest. Op zondag 22 november a.s. zullen de kinderen van de scholen hun prestaties kunnen laten zien in de aula van het Cambreur College in een gezamenlijk programma met het jeugdorkest van Musis Sacrum. Alle ouders van de kinderen van groep 7-8 zullen hiervoor een uitnodiging krijgen.

Naast het bovengenoemde Kunstmenu is er ook weer voor alle scholen het aanbod van de erfgoedprojecten. Deze projecten brengen de kinderen in contact met de geschiedenis van Dongen, Klein-Dongen, de Vaart en ‘s Gravenmoer. Hierbij moet men bijvoorbeeld denken aan bezoeken aan de Molen Wilhelmina, aan de herdenkingsplaatsen, belangrijke gebouwen, wandelingen met een gemeentegids door de Hoge Ham, de Kerkstraat, de ecologische verbindingszone, de schrijfwedstrijd en het Bomenpad in Park Vredeoord.

Reacties