DTP op maat, meer dan opmaak…

Foto: Berry Boelens

Ze vallen je meteen op: de twee felroze gekleurde gevelbanieren met daarop de naam ‘DTP op maat’, die je ziet als je vanuit de Gasthuisstraat het hoekje omgaat richting het gemeentehuis. Wat zou er schuilgaan achter deze gevel? Dongen.nieuws.nl ging op onderzoek uit en sprak met onderneemster Ingrid van Loon, die 5 jaar geleden dit veelzijdige grafisch ontwerpbureau opstartte.

Ingrid (42) heeft al heel lang iets met het vormgeven van pagina’s, folders, logo’s enz. “Ik werk al in deze branche sinds begin jaren negentig. Mijn eerste baan was bij ’t Wapen van Dongen, in die tijd een populair weekblad. We maakten daar ook de Autokoerier en de glossy Stijl & Allure. Daar leerde ik de eerste kneepjes van het vak.”

Toch vond Ingrid van Loon er niet de creatieve uitdaging waar ze naar op zoek was. “Ik wilde niet alleen opmaakwerk doen maar juist veel creatiever bezig zijn. Nadenken over concepten en echt nieuwe uitingen ontwerpen.” Met die ambitie kwam Ingrid in de wereld van de reclamebureaus terecht waar ze zich bijna tien jaar verder bekwaamde in het vak. In 2010 werd het tijd voor de volgende stap: een eigen grafisch ontwerpbureau. In eerste instantie met een kantoor aan huis maar sinds twee jaar in een prachtig karakteristiek pand aan de Hoge Ham 80, waar ze nu met een team van drie personen, ondersteund met een stagiaire, de werkzaamheden uitvoert.

dtp2

“Ja, we zijn de afgelopen jaren flink gegroeid,” zegt Ingrid met gepaste trots. “Maar ook onze expertise en werkzaamheden zijn mee uitgebreid want naast het DTP-werk en grafische vormgeving houden we ons nu ook bezig met het ontwerpen en bouwen van complete websites. Uiteraard maken we die met de nieuwste technieken zodat deze ook op tabloids en smartphones te zien zijn en met de nieuwste trends. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat we alles ontwerpen waarmee een onderneming zichzelf of zijn product met trots naar buiten kan communiceren. Van brochure tot huisstijl, van digitale mailing tot reclamecampagnes en van verpakking tot website.”

Het klantenbestand van ontwerpbureau DTP op maat is erg gevarieerd en vormt een mix van grote bedrijven, lokale overheden en het plaatselijke en regionale bedrijfsleven. “Een van de eerste klanten was Jumbo Golf (voorheen Jumbo Golfwereld). Daarvoor maken we en ontwerpen we nog steeds de algehele uitstraling. Maar ook voor de kleinenere ondernemer staan we altijd klaar met advies, creativiteit en expertise. Het verschil tussen ontwerpbureau DTP op maat en een reclamebureau is dat we met onze klanten communiceren op een hele persoonlijke en directe manier. De service is er ook nadat de website is opgeleverd of het drukwerk geleverd is! En dat wordt, gezien het groeiende klantenbestand, erg op prijs gesteld,” aldus Ingrid, die deze week samen met haar klanten het eerste lustrum nog even viert. “Af en toe moet je eens stilstaan bij zulke momenten. Terugkijken op wat je allemaal hebt gedaan geeft je weer enorme energie voor de toekomst.”

dtp3

Bekijk ook: www.dtpopmaat.nl voor een overzicht van de mogelijkheden en het portfolio of neem gerust contact met ze op via 0162 37 19 18 of [email protected]

Reacties