Burgemeester en voorzitter Musis Sacrum planten notenboom

Foto:

Zaterdagochtend plantte burgemeester Marina Starmans-Gelijns samen met de heer Kees Broeders, voorzitter van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen, een notenboom in Park Vredeoord. De boom is een geschenk van de gemeente Dongen als blijvende herinnering aan het jubileumjaar van Musis Sacrum, dat dit jaar 175 jaar bestaat.

Tijdens het officiële feestweekend van 12 en 13 juni 2015 bood de burgemeester een symbolische notenboom aan de voorzitter van Musis Sacrum aan. Aangezien de condities voor het planten van een boom in het najaar het beste zijn, ging de notenboom deze ochtend daadwerkelijk de grond in.

notenboom2

Bordje
Bij de boom hoort ook een ‘herinneringsbordje’ dat de burgemeester en de heer Broeders na het planten van de boom onthulden. Diverse bomen in Park Vredeoord zijn voorzien van een dergelijk bordje, waarop bijvoorbeeld de speciale plantgelegenheid wordt vermeld.

Muzikale begeleiding
Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum Dongen was natuurlijk aanwezig om het planten van de boom muzikaal op te luisteren. Zij speelden een drietal stukken waaronder de Dongensche Mars, een meer dan 100 jaar oude mars die ter gelegenheid van het 175 jarig jubileum uit het archief werd gehaald en opnieuw werd gearrangeerd.

notenboom3

Reacties