Gebouw B verwent het Katholiek Vrouwen Gilde uit Dongen

Foto:

“Goede morgen mevrouw, mag ik uw jas aannemen.” Leerling zorg en welzijn Chaimae geeft de vrouw een hand en begeleidt haar naar het restaurant. Deze hartelijke ontvangst krijgen alle zesentwintig dames van het Katholieke Vrouwen Gilde uit Dongen deze donderdagmorgen 22 oktober op gebouw B.

In het restaurant, onder het genot van een appelflap en een kop koffie, legt docente Liesbeth Romme de dames uit wat ze van deze ‘verwendag’ kunnen verwachten en verzorgt teamleider René Hermans een presentatie over het voorbereidend mbo en de vernieuwingen die eraan zitten te komen. Daarna volgt een rondleiding door het gebouw waarbij docenten het een en ander toelichten en de leerlingen zelf laten zien waar ze mee bezig zijn.

Na dit alles kan de ‘verwendag’ dan echt beginnen. De dames kunnen kiezen uit: hand- en onderarmmassage, nagels verzorgen en lakken of een gezichtsbehandeling. De groep dames wordt verdeeld in twee groepen, terwijl de ene groep zich laat verwennen krijgt de andere groep in de keuken een schort aangereikt. Samen met de derdejaars leerlingen gaan ze allerlei Indiase hapjes en loempia’s maken.

Twaalf dames van het gilde tegenover twaalf leerlingen aan een lange tafel. De leerlingen maken de nagels schoon en lakken ze. De dames laten het over zich heen komen, genieten en hebben leuke gesprekjes met hun ‘verwenners’. Lisa lakt heel secuur de nagels van mevrouw Jacobs. “Ik heb er alle vertrouwen in, deze leerlingen zijn goed in heel veel dingen.”

gilde3

Na de heerlijke geheel door de leerlingen verzorgde lunch laten de dames die ’s morgens hapjes hebben gemaakt zich nu verwennen en gaan de dames die ’s morgens verwend zijn nu aan de slag in de keuken. Mevrouw Koenen kiest voor een gezichtsbehandeling en terwijl een leerling een maskertje verzorgt vertelt ze: “Ik heb een heerlijke dag vandaag, de ontvangst het maken van de hapjes, de leerling als onze docent in de keuken. Ik vind het Cambreur een nette en gedisciplineerde school en heb genoten van al die gesprekjes met de leerlingen.”

In de keuken is iedereen druk bezig, leerlingen en gildedames kneden, roeren, bakken en geven elkaar advies. Mevrouw Jansen roert in een pannetje met groenten. “Alles is leuk vandaag. Een interessante rondleiding, een heerlijke lunch, het koken en het je laten verwennen. Het Cambreur College is een fijne school met aardige beleefde leerlingen. Voor mij is dit voor herhaling vatbaar.”

gilde2

Leerlingen Femke en Ayten zijn druk met de afwas. Ayten: “Het was een leuke maar ook erg vermoeiende dag maar ik zou het zo weer doen.” Femke zegt te hebben genoten van al die aardige dames. Liesbeth Romme straalt, “Ik ben zo ontzettend trots op wat onze leerlingen hier vandaag hebben laten zien, hun zelfstandigheid en verantwoording maar ook de manier waarop ze met deze dames omgaan.”

Rond drie uur wordt de dag afgesloten met een dank aan de dames van het Katholiek Vrouwen Gilde. Na een groepsfoto samen met de leerlingen ontvangen de dames nog een leuk presentje dat door de leerlingen zelf is gemaakt. Mevrouw Van Dijk heeft net als de rest van dames genoten maar geeft nog een extra compliment. “Ik zou mijn kleinkinderen meteen naar deze school sturen.” Een waardige afsluiting van een mooie dag op gebouw B, dat zijn naam als gebouw Best meer dan waarmaakt.

Reacties