Broers Joris (8) en Kasper (10) uit ’s Gravenmoer in finale landelijke FSC Junior Fotocompetitie 2015

Foto:

De finalisten van de FSC Junior Fotocompetitie 2015 zijn bekend. Hieronder bevinden zich de jonge fotografen Joris (8) en Kasper (10) uit ’s Gravenmoer met hun foto’s van respectievelijk een dennenappel en een paddenstoel. De tien finalefoto’s worden eind deze maand tentoongesteld op het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR). Hier maakt een professionele jury de winnaar bekend, die een digitale camera en een VIP-dag voor het hele gezin in Apenheul wint. De Fotocompetitie is een samenwerking van FSC Nederland, IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en Groen doet goed. Doel is om kinderen te prikkelen om naar buiten te gaan en de natuur nog meer te leren waarderen.

Dit jaar beleeft de FSC Junior Fotocompetitie haar tweede editie. Aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar werd gevraagd hun mooiste natuurfoto in te sturen. “De fascinatie voor de lokale natuur spat van de inzendingen af,” vindt Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland. “De foto’s en verhaaltjes laten zien dat kinderen hele fantasieën bouwen rondom de kleinste details: een blaadje, een naaktslak, een knobbel op een boom. Heel leuk om vanuit het perspectief van een kind te zien waar we het allemaal voor doen.”

fsc2

Joris zelf over zijn dennenappel-foto: “’Ik wandel vaak met papa, mama en mijn broer door de bossen. Deze foto heb ik gemaakt in de bossen van Drunen toen wij aan het geo-cachen waren.” Jurylid Quiniver Tuinder, een van de auteurs van het boek ‘Natuurfotografie voor Kinderen’, is enthousiast: “Prachtige kleurencombinatie, en de zandkorreltjes maken de foto echt af.” Zijn collega-auteur en mede-jurylid Frederiko Tuinder wil graag wat over Kaspers foto kwijt: “Goed oog voor detail en de lichtcirkeltjes op de achtergrond zijn erg mooi.” Kasper zelf: “Dit paddenstoeltje was net boven de grond. Je ziet de aarde nog op zijn hoedje.” Naast Tuinder en Burger bestaat de jury uit Teuni Verploegh van IVN en Cloë Petit van FSC Nederland.

De finalisten zijn bepaald op basis van online publieksstemmen en een selectie van de jury. De finale vindt op zaterdagmiddag 31 oktober plaats, tijdens het WFFR in filmtheater Cinerama Rotterdam. Hier kiest de jury de nummer 1, 2 en 3 uit. Niet alleen de nummer 1 wordt beloond: de tweede plek is goed voor een jaarabonnement op WNF Ranger of WNF Lifeguard en de derde prijs is een exemplaar van het boek ‘Natuurfotografie voor Kinderen’.

Meer informatie en een overzicht van alle inzendingen is te vinden op fsc.nl/fotocompetitie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen