Pauline Broekema te gast in Bibliotheek Dongen

Foto:

Schrijfster Pauline Broekema is op woensdag 4 november om 20.00 uur te gast in bibliotheek Dongen. Pauline Broekema werkt als redacteur-verslaggever bij NOS nieuws en is daarnaast schrijver. Zij heeft in 2001 het veelgeprezen boek ‘Benjamin, een verzwegen dood’ geschreven. Afgelopen jaar is het boek ‘Het Boschhuis’ verschenen. Van 20.00 tot 22.00 uur zal Pauline Broekema vertellen en vragen beantwoorden van het publiek. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theek5.nl.

Het Boschhuis
Het Boschhuis is een familiekroniek vol weemoed, geweld, levenskracht, verlies en liefde. In het aangrijpende boek ontleedt ze haar familiegeschiedenis. Het is een verhaal over boeren en het platteland, over Sumatra en de opkomst van Amsterdam. Over de oorlog, honger en schaarste, over schoften en dappere mensen. En over een villa ‘Het Boschhuis’ in Bilthoven, waar werd gedroomd van een betere wereld.

Pauline Broekema
Pauline Broekema werd in 1954 geboren in de stad Groningen. Ze groeide op in een huis vol boeken. Dagelijks werden tenminste vijf kranten gelezen. Een opvoeding in de traditie “onderzoekt alles en behoudt het goede”, legde de basis voor een brede belangstelling. “Ik wil nog steeds alles weten.” Na het eindexamen havo ging ze de journalistiek in. Werkte bij Boom Pers, het Noord-Hollands Dagblad en Hier en Nu radio van de NCRV. Sinds 1984 is ze redacteur-verslaggever bij de NOS.

Kaarten
Kaartjes voor de lezing zijn verkrijgbaar via www.theek5.nl en in de bibliotheek. Leden van KVG Dongen en Bibliotheek Theek 5 ontvangen € 2,50 korting op de toegangsprijs van € 7,50.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen