Presentatie van ontwerp nieuwe Cammeleur uitgesteld

Foto:

De informatiebijeenkomst op 21 oktober waarin het winnende ontwerp voor de nieuwe Cammeleur gepresenteerd zou worden, gaat niet door. Eén van de vijf bedrijven die een ontwerp had ingediend, heeft bezwaar aangetekend tegen de voorlopige gunning van het Dongense College. Dit deelde wethouder Ad van Beek donderdag in de gemeenteraad mee.

Op 29 september besloot het college tot een voorlopige gunning van de opdracht voor het ontwikkelen en realiseren (‘Design&Build’) van de nieuwe Cammeleur. Daarna volgt er een verplichte ‘stand still periode’ waarin de partijen die ‘buiten de boot zijn gevallen’ bezwaar kunnen aantekenen tegen de voorlopige gunning. Dat is nu dus gebeurd.

Dat betekent concreet dat er op 10 november een kort geding is bij de rechtbank in Breda. Het College verwacht dat de rechtbank dan binnen 14 dagen – op 24 november – uitspraak zal doen. Als de rechtbank de gemeente in het gelijk stelt, wordt de voorlopige gunning omgezet in een definitieve gunning. Dat zou vijf weken later zijn dan gepland. Toch komt de geplande oplevering in december 2017 en de ingebruikname in januari 2018 volgens Van Beek vooralsnog niet in gevaar.

Het College vindt het uiteraard jammer dat er bezwaar is ingediend, maar beseft tegelijkertijd dat partijen van dit recht gebruik mogen maken. ‘Het gaat immers om een groot project waarmee veel geld gemoeid is, aldus wethouder Van Beek.

Het winnende ontwerp wordt nu op een later tijdstip gepresenteerd. Dat hangt af van de uitspraak van de rechtbank.

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen