Eerste Dongens Onderonsje geweldig succes

Foto:

De sfeer was prima, zondag 4 oktober, tijdens het eerste Dongens Onderonsje. ‘In Dongen doen we dingen samen’, hoor je vaak. En dat was ook deze middag het geval. Voor het eerst in de geschiedenis, maar zeker niet voor het laatst, stond een groot aantal Dongense koren gezamenlijk op het podium. En dat was bijzonder. Gezelligheidskoor Dongens Levenslied, het Vrienden Smartlappenkoor en Zin en Zang hadden nog nooit samen opgetreden. Deze zondag gebeurde dat wel.

De vertegenwoordigers van de drie koren zijn het er over eens: “dit is zeker niet de laatste keer dat wij samen optreden!” Naast bovengenoemde koren waren er optredens van De Loswalklinkers, Aosumnoot en Nederpopkoor Zonder Noten. Nederpopkoor Zonder Noten trad voor het eerst op met hun nieuwe dirigent. En dit eerste optreden werd meteen een succes!

Op twee podia (één in de grote zaal van De Viersprong en één in een tent op het terras) traden de deelnemers afwisselend op. Het publiek kreeg hierdoor de kans om zelf een keuze te maken. Het repertoire was afwisselend: voor iedereen was er wel één nummer dat meegezongen kon worden. Het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij werd gezongen door Nederpopkoor Zonder Noten. En, hoe bijzonder was dat deze middag, het publiek was bijna muisstil. Anders was dat bij het nummer ‘Paulien’ door Gezelligheidskoor Dongens Levenslied: toen zong het publiek uit volle borst mee. Over het algemeen was het publiek trouwens de zevende deelnemer aan het Dongens Onderonsje!

Tijdens de afsluiting van het eerste Dongens Onderonsje zongen alle deelnemende koren samen twee nummers. Bij ‘Het leven is goed in mijn Brabantse land’, ging de polonaise door de zaal. Toen de muziek al afgelopen was, werd het lied nog steeds volop gezongen.

De organisatie van kan terugkijken op een bijzonder geslaagde middag. Alle deelnemende verenigingen zijn het er over eens: “Dit is voor herhaling vatbaar!”

Reacties