DDDQ: de spanning stijgt…

Foto:

Afgelopen zaterdag was Dongen volledig in de ban van een nieuw evenement: De Dongense Dorps Quiz. Zo’n 1100 Dongenaren werkten zich in 99 teams in het zweet om de meer dan 200 vragen en opdrachten tot een goed einde te brengen. Aanstaande zaterdag wordt tijdens een feestelijk slotgala bekend gemaakt welk team aan de haal gaat met de imposante DDDQ wisselbokaal en de eeuwige roem.

Alle kaarten voor deze avond zijn al op voorhand uitgereikt. “De teamcaptains hebben tijdens de informatie-avond op 16 september de mogelijkheid gekregen om aan te geven hoeveel mensen van hun team bij de prijsuitreiking aanwezig konden zijn en aan de hand daarvan zijn de kaarten uitgegeven.” zegt DDDQ-voorzitter Peter van der Maade “De animo bleek zo groot dat we meteen door het maximale aantal kaarten heen waren. Dit betekent dat we zaterdag een volle bak hebben in de Cammeleur. Hartstikke gezellig, maar het betekent ook dat we in verband met de veiligheid geen extra toeschouwers kunnen toelaten.”

boklaalEen speciale commissie houdt zich al een aantal maanden met de invulling van deze avond bezig. Organisator Jannus Verharen weet zeker dat het een gedenkwaardig feest zal worden: “het programma is heel gevarieerd en heeft natuurlijk veel relatie met de quiz van vorige week. We beginnen de avond met een heuse Captain’s Parade waarbij de teamcaptains één voor één hun moment of glory krijgen. Daarna volgt een avond met live muziek van het DDDQ showorkest, enkele terugblikken op de quiz, uitslagen, een quiz met Linda, de uitreiking van diverse individuele – en teamprijzen en dan natuurlijk de bekendmaking van het winnende team. Daarna volgt nog een afterparty met de bekende Dongense feest DJ Tom.”

De organisatie kijkt met een goed gevoel terug op de quizavond. “Onze stoutste verwachtingen zijn overtroffen” zegt Bart van Kerkhof. “We wisten wel dat het idee levensvatbaar was want dat hadden we al gemerkt bij de inschrijving die na drie weken al vol zat. Maar de vibe die zaterdag tijdens de quiz in Dongen hing was echt ongekend. Als we zaterdag zo’n zelfde sfeer van saamhorigheid kunnen creeren dan wordt het weer een superavond.”

De volledige uitslag van De Dongense Dorps Quiz en alle vragen en juiste antwoorden zijn vanaf zondag 11 oktober te vinden op www.dddq.nl

Reacties