Eerste blog afvalrace: Denise stelt zich voor

Foto:

Deze week zijn de drie kandidaten van de Afvalrace Dongen gestart met hun programma. Marc Janssen. Stijn den Boer en Denise Zwanziger gaan er in het komende half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op dongen.nieuws.nl schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. In een eerste blog stellen de kandidaten zich voor. Als eerste: Denise Zwanziger

Hoi, ik ben Denise Zwanziger-Zijlmans , 28 jaar en al 4 jaar getrouwd met mijn lieve man Daan. Ik werk al ruim 14 jaar bij de Albert Heijn in Dongen, begonnen als verlegen 14 – jarige en werk er nu nog steeds met heel veel zin.  De reden dat ik mij heb opgegeven voor de afvalrace is omdat ik zelf al vaak zat heb geprobeerd om te gaan sporten, beter op mijn eten te letten, alleen liep dit altijd op niets uit. Ik ben niet altijd zo zwaar geweest, ook al was ik niet de slankste!

Zo’n 7,8 jaar geleden had ik een gezond gewicht. Soms zeg ik (met gein) wel eens tegen Daan dat het zijn schuld is omdat ik hem in die tijd heb leren kennen. Hij kan namelijk eten wat hij wil zonder het aan te komen. Nou ja afgelopen vakantie wel dan, maar dat is hij alweer kwijt ( we zijn net 1,5 week terug.) Maar helaas werkt het bij mij niet zo, ik moet er veel meer moeite voor doen.  Bij elk poging tot ‘dieet’ afvallen hou ik het een paar weken vol. Ik het begin val je snel af, daarna als de weegschaal een aantal keer hetzelfde gewicht aangeeft, geef ik het weer op. Het helpt toch niet, denk ik dan. En de steun die ik dan krijg helpt ook niet meer, want die knop heb ik dan allang weer omgedraaid.

Dit is voor mij dan ook een hele grote uitdaging. Het vol moeten gaan houden, verleidingen te weerstaan, want daar ga je vaak de fout weer in. ( het blijft niet bij 1 chipje of 1 koekje enz)  Jullie mogen best weten dat zo in de belangstelling staan helemaal niets voor mij is. Mijn man en mijn moeder hadden me geattendeerd op de advertentie, ik was heel erg in twijfel wel/niet. Wil ik afvallen? Ja absoluut? Daar lag het voor mij ook niet aan, alleen ik was erg bang voor de reacties en een blog schrijven? Jeetje, dat interesseert mensen toch niet?! Maar ik heb veel positieve reacties gehad en dat geeft me alleen maar meer kracht. En de drang om me te bewijzen des te meer, want vele kijken nu met me mee.

Het zal me gemotiveerd houden, ik wil graag me doelen halen. Hup me conditie weer omhoog, niet meer me druk maken in welke kleren me buik het minst opvalt. Dat me rug ook meer aankan, in 2011 ben ik door mijn rug gegaan en sindsdien heb ik een zwakke rug. Ik kom daar niet meer vanaf, maar hoe minder gewicht ik meedraag, hoe beter. Maar bovenal voor mijn verdere toekomst is het natuurlijk belangrijk om die kilo’s kwijt te zijn , zodat ik nog meer doelen kan behalen.

Denise

De afvalrace Dongen wordt mede mogelijk gemaakt door van Gils Sport, dongen.nieuws.nl en SPAR Claassen

Reacties