Olympia’60 heer en meester in derby tegen ONI

Voorafgaande de derby waren er volop speculaties over hoe de verhoudingen zouden liggen. Olympia’60 liet er geen twijfel over bestaan en won afgetekend en terecht met maar liefst 0-8 van de buurman ONI.

Met een prachtig nazomerweertje en een goeie 300 toeschouwers wist Olympia’60 zijn tegenstander helemaal weg te spelen.
Olympia’60 startte de derby als koploper tegen de nummer 3 ONI dus de derby kreeg tevens het predicaat topper met zich mee. De wedstrijd werd overigens geen minuut een echte derby want Olympia’60 leidde al na 10 minuten met 0-3. Al in de 2e minuut van de wedstrijd kreeg Olympia een vrije trap op de 18 meter. Goudhaantje Nick van Wanrooij liet er geen twijfel over bestaan en haalde genadeloos uit. 0-1 op het scorebord terwijl de helft van de toeschouwers nog niet waren gearriveerd maar het werd nog erger voor ‘s-Gravenmoer minded publiek.

oo14

In de 4e minuut ramde van Wanrooij zijn 2e in het net na aangeven van Raymon Damen. De bal werd nog geraakt door een verdediger maar de 0-2 stond keihard op de borden. Olympia rook bloed en ging op zoek naar de 3e die er ook kwam binnen 10 minuten. Elroy Vereggen speelde zijn tegenstander uit en haalde verwoestend uit. 0-3 binnen 10 minuten en de wedstrijd leek gespeeld. Kjeld Huveneers onderscheidde zich op het middenveld door enkele weergaloze acties. Elroy Vereggen onderstreepte zijn vorm door ditmaal de bal breed te leggen op Nick van Wanrooij die op zijn beurt Bryan Weistra vond. Weistra krulde de bal mooi langs de ONI goalie en de 0-4 was een feit. Het werd nog mooier voor de rood witten door een fantastische aanval via aanvoerder Pepijn Laurijsen en Elroy Vereggen. Vereggen bereikte Nick van Wanrooij die zijn hattrick veilig stelde. 0-5 voorsprong in een derby die nooit het predicaat derby droeg. Maar toch lekker thee drinken.

oo12

Olympia ging vrolijk verder met aanvallen en na 2 minuten scoorde het dan ook de 0-6 maar de leidsman floot af voor buitenspel. De ONI vlagger stak de vlag omhoog maar herstelde zich op tijd. De scheidsrechter had het echter niet meegekregen dus keurde de zuivere goal alsnog af. De 0-6 kwam alsnog toen Bryan Weistra langs de zijlijn spurtte en de bal hard en laag voorgaf. De inlopende Nick van Wanrooij knalde zijn 4e van de middag in de touwen en voor Olympia was er geen vuiltje aan de lucht. Olympia bleef aandringen en het was Mike Boudewijns die na 62 minuten na een prachtige actie de 0-7 aantekende. Olympia’s linksback die eigenlijk aanvaller is maar daar wordt geposteerd in belang van het team bewees zijn waarde door zijn tegenstander uit te kappen en van een goeie 20 meter vol uit te halen in de lange hoek.

oo13

De eindstand werd bepaald door wie anders dan Nick van Wanrooij. Alleen afgaande op de ONI keeper bleek de Olympia spits ongenaakbaar en knalde hij zijn 5e van de middag in de touwen. Mike Boudewijns en sluitpost Koen van Boxtel krijgen deze week samen het predicaat “man of the match” opgehangen. Olympia bewees wederom als collectief ongenaakbaar te zijn. ONI wist geen moment gevaarlijk te worden en keeper Ercin Unal behield opnieuw de 0.
Olympia’60 gaat nu alleen aan de leiding doordat Oosterhout in de slotminuten punten liet liggen bij Unitas’30. Zaterdag ontvangt Olympia het Oosterhoutse SCO/TOFS op het eigen Crispijn waar het nog steeds ongeslagen is.