Fietsverlichtingsactie wijkraad De Biezen

Foto: ANWB

Nog enkele weken en de klok wordt weer teruggezet. Dit betekent dat het weer eerder donker wordt en dat het weer tijd is om je fietslicht aan te doen. Maar doet hij het nog? Wijkraad De Biezen doet daarom op zaterdagmiddag 10 oktober mee aan de Lichtbrigade van de ANWB. Wijkraad De Biezen vindt het belangrijk dat iedereen met een veilig en goed verlichte fiets op pad gaat. Met goede verlichting op de fiets daalt namelijk de kans op een aanrijding met 20%.

Wijkraad De Biezen biedt deze middag tussen 13.30 en 16.00 uur wijkbewoners, jong en oud, de gelegenheid om de verlichting van hun fietsen te laten controleren en indien mogelijk te repareren zonder kosten. Dit doen wij met behulp van het fietsveiligheidspakket dat de ANWB beschikbaar heeft gesteld met daarin alle benodigdheden voor een veilige en verlichte fiets. Zo gaat iedereen in de Biezen met een goed verlichte en veilige fiets de donkere dagen in.

De actietent van de wijkraad zal achter de bibliotheek staan tussen 13.30 en 16.00 uur (Hoek Drijversveld/Hertenveld), een punt waar veel fietsers de wijk in en uit gaan. Fietsers worden door de werkzaamheden bij het kruispunt bij de bibliotheek omgeleid en gevraagd om af te stappen. Een goed moment om dan even door te lopen naar onze servicetent.

Reacties