Oktoberfest in de Salamander

Foto:

Onze gemeente is weer een evenement rijker: Oktoberfest Dongen! Op 28 november is Sporthal ‘de Salamander’ geheel omgetoverd tot een heuse bierhal, speciaal voor het grootste Oktoberfest ooit in Dongen georganiseerd.

Lange tafels, bierpullen, bratwurst en een Duitstalige Partyband Woenderbaar gaan zorgen voor een uniek sfeertje. Kastelein Coert van Os van Café ‘de Salamander’ is enthousiast: “we organiseren dit samen met muziekvereniging Musis Sacrum , zij kwamen anderhalf jaar geleden met dit plan, dit ter gelegenheid van hun 175-jarig jubileum, en voor ons leek de tijd rijp om ook in Dongen een groots Oktoberfest te organiseren.”

Vanwege de complete jaarplanning is de organisatie in november gaan zitten, maar dat doet niets af aan de totale sfeerbeleving natuurlijk. “Het wordt een druk weekend met op vrijdag een concert van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ op zondag Frühshoppen met Drie Donken Blaaskapel en op zaterdag dus Oktoberfest Dongen”, vertelt Kees Broeders, voorzitter van de muziekvereniging.

Speciaal voor dit evenement is er een website gemaakt waar de bezoekers eenvoudig hun kaarten (à €15,=) kunnen bestellen en ongeveer een week voor aanvang van het Oktoberfest Dongen ontvangt met de toegangsbewijzen. Je kunt er voor kiezen om een biertafel te kopen, totaal 8 personen, indien je met meer personen komt dan zit je aan aangrenzende tafels. En wat is er nou leuker om met je sportteam, je vrienden of kennissen een tafel te bestellen?

“We gaan de drank (natuurlijk in halve liter pullen) ook uitserveren, precies zoals het in de beroemde feesten in Duitsland ook gebeurd. Je creëert dan een echte Oktoberfest-sfeer”, aldus Coert. “We nodigen de mensen ook uit om natuurlijk in Lederhosen en Dirndl te komen voor de optimale sfeerbeleving”, vult Broeders aan. De Duitstalige muziek van de band Woenderbaar maakt het plaatje compleet. Echte meezingers met hits uit de jaren 60, 70, 80 en 90 worden vertolkt, u waant zich echt op een Schlagerfestival. De partyband heeft als credo ‘die besten spitzen hits und 100% Stimmungsgarantie. De avond start om 20.00 en is om halfeen afgelopen. Kaarten zijn te bestellen via www.oktoberfest-dongen.nl. Het wordt een Super Tolles Oktoberfest.

Reacties