PvdA Dongen: “liever andere opvanglocatie dan Salamander”

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Als het aan de PvdA fractie in de Dongense gemeenteraad ligt, gaat het College nog even verder op zoek naar eventuele opvanglocaties voor crisisopvang van vluchtelingen. Het College denkt zelf aan de Salamander maar de PvdA wil dat men ook de mogelijkheden onderzoekt bij de RIMI of voormalig klooster de Terebint aan de Schoolstraat.

“Er komen steeds meer mensen naar Nederland die vanwege oorlog of politieke vervolging hun eigen land ontvluchten om een veilig heenkomen te zoeken. De PvdA Dongen vindt dat de gemeente haar maatschappelijke en humanitaire verantwoordelijkheid moet nemen door waar mogelijk opvangplaatsen aan te bieden. Zowel kortdurende crisisnoodopvang als reguliere opvang.” zegt PvdA fractievoozitter Eline van Bostel-Pullens.

De PvdA Dongen denkt daarbij  volgens van Boxtel in eerste instantie aan leegstaande locaties, zoals bijvoorbeeld Terebint en het Rimi-terrein. “Wij zijn benieuwd in hoeverre deze locaties door de gemeente Dongen zijn onderzocht en waarom deze locaties wel of niet beschikbaar en/of geschikt zijn voor (crisis)opvang. De vraag vanuit de burgemeester is nu of we sporthal de Salamander willen aanmerken als crisisopvanglocatie. De sporthal wordt door meerdere verenigingen en clubs veelvuldig gebruikt en heeft een grote bezetting. Als er leegstaande locaties (of locaties met een veel lagere bezettingsgraad) in aanmerking kunnen komen, heeft dat de voorkeur van de PvdA. Blijkt dit niet haalbaar, dan vindt de PvdA Dongen inderdaad dat de Salamander moet worden gebruikt als crisisopvanglocatie, maar wel onder de voorwaarde dat de gemeente actief samen met de huidige gebruikers zoekt naar een locatie waar zij hun sportactiviteiten tijdelijk kunnen voortzetten.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen