Salamander in beeld voor mogelijke opvang vluchtelingen

Foto:

Als de gemeente het verzoek krijgt om vluchtelingen op te vangen, dan zou de Salamander mogeljk dienst kunnen doen als crisisopvang (maximaal 72 uur). Dat antwoordde burgemeester Starmans op vragen van PvdA en Volkspartij Dongen over de stand van zaken met betrekking tot de opvang van vluchtelingen.

Voordat het echter zo ver is wil de burgemeester van alle raadsfracties weten hoe zij hierover denken. De komende week gaan de politieke partijen daarover een standpunt bepalen. De Salamander zou alleen ingezet kunnen worden voor crisisopvang. Dat betekent maximaal 72 uur. Consequentie is dat er dan geen sportactiviteiten plaats kunnen vinden. ‘Ik wil graag weten wat de gemeenteraad daarvan vindt’ aldus de burgemeester.

Wethouder Piet Panis meldde dat een aantal Dongense organisaties zich gemeld had met beperkte opvangmogelijkheden voor langdurige opvang van vluchtelingen. ‘Wij als gemeente hebben geen opvangmogelijkheden. Van die organisaties hebben we tot op heden nog niet vernomen dat er ook daadwerkelijk opvang plaats moet vinden. En zolang er geen concrete vraag ligt, doen wij ook niets. Als er een concrete vraag komt, zullen we in ieder geval zorgen voor een goed en uitvoerig communicatietraject. Dat is duidelijk’.

door: Bernadette Klerx

———————————————————————————————————–

lifestyle2015

Reacties