Jubileumseizoen van Stormvogels gestart!

Foto:

Afgelopen zaterdag was de aftrap van het jubileumseizoen van Scouting de Stormvogels. Zij vieren het hele komende seizoen met diverse activiteiten hun 30-jarig jubileum.

De scouts van Scouting de Stormvogels werden bij aankomst op het scoutinggebouw aangenaam verrast. Niet alleen was de ingang van het gebouw feestelijk versierd, er stonden ook 3 grote huifkarren te wachten op de scouts. Als aftrap van het jubileumjaar werden de scouts getrakteerd op een rondrit met paard en wagen door Dongen. Deze verrassing werd enthousiast ontvangen.

st302

Iets later dan gepland kwamen de leden van de Stormvogels na de rondrit aan op het Wilhelminaplein waar zij werden ontvangen door voorzitter Colinda Blous en door loco-burgemeester Piet Panis en een groot aantal geïnteresseerden. Na een kort woordje, waarbij Piet Panis parallellen legde met de rondrit door Dongen en de vele locaties die de Stormvogels hebben gehad in de afgelopen 30 jaar, was het tijd voor de huldigingen. Daarom werden Hans Andries, Marjolein Faro en Jolanda Jacobs, leden van het eerste uur, naar voren geroepen en kregen zij een mooie medaille omgehangen. Bas Baijens, ook lid vanaf dag één, was helaas verhinderd. Ook degene die net zo oud zijn als hun scouting, Jasper Leijten en leidster Esther van Noije, kregen een kleine attentie: een mooie rozet. Twee andere 30 jarigen, Ingeborg Timmermans en Marcel Gijsman, hadden deze dag een ander feestje en ontvangen daarom later hun rozet.

st303

Lekker picknicken
Na het officiële gedeelte werd er een bijzondere groepsfoto gemaakt waarbij alle leden en vrijwilligers tezamen het getal 30 vormden. Daarna gingen de scouts, vrijwilligers en overige aanwezigen in een stoet naar Park Vredeoord waar de tafels al gedekt stonden vol met lekkere dingen. Na dit lekkere intermezzo mochten de scouts weer in de huifkarren klimmen voor het laatste deel van de rondrit. Enthousiast kwamen de leden op het gebouw aan. Een zeer geslaagde Stormvogeldag dus.

st304

Scouting de Stormvogels wil graag de volgende mensen bedanken die deze dag mede hebben mogelijk gemaakt: In ’t Groen Groenten en Fruit, Jumbo Dongen, Cor Bels, Huifkartochten Godrie uit Rijsbergen en Fremat Dongen. En natuurlijk alle vrijwilligers die op welke manier dan ook bij deze dag betrokken waren. Een dikke dank je wel!

Reacties