Burgemeester Starmans nu echt helemaal ingeburgerd

Afgelopen zondagmiddag stond voor de jeugdgemeenteraad een bijzondere activiteit op het programma: het project ‘Welkom Burgemeester’. Burgemeester Marina Starmans-Gelijns en haar gezin werden door de jeugdgemeenteraad officieel welkom geheten in de gemeente Dongen.

Voor dit project heeft de jeugdgemeenteraad veel informatie verzameld over de geschiedenis van Dongen. Ranko Hamelinck van Heemkundekring de Heerlyckheit Dongen hielp hen daar bij met als resultaat een mooie informatiemap, die de burgemeester zondagmiddag in ontvangst nam. Daarnaast hadden de leden van de jeugdgemeenteraad leuke ‘Dongense’ presentjes voor de burgemeester en haar familie, waaronder een door de jeugdgemeenteraad zelf ontwikkeld kwartetspel, een orchidee van de Dongense kwekerij Pulcher, een cooltasje van Coca-Cola, een recept voor Peeenstamp en een flesje gevuld met zand uit Dongen van De Woeste Zee, De Bergen, Turkenberg en De Dongen.

Op het programma stond ook een rondleiding. De kinderen van de burgemeester gingen samen met de jeugdgemeenteraad op onderzoek uit in het museum, onder leiding van met gids Kees Seeters. Ranko Hamelinck verzorgde een rondleiding voor de burgemeester, haar echtgenoot en de gemeenteraadsleden van Dongen. Deze laatste groep was helaas niet echt ruim vertegenwoordigd.

Reacties