BBQ wedstrijden Dongen-Vaart groot succes

Vorig weekend vond in Dongen-Vaart het weekend van het varken plaats. Een van de activiteiten daarbij was een internationale barbecuewedstrijd. Het evenement was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. Organisator Astrid Lodewijks van De Vaartse Hoeve kijkt dan ook tevreden terug op een mooie weekend. “Ik heb veel complimenten gehad van deelnemers over de goede organisatie, Ze geven aan dat ze graag terugkomen bij een volgende editie.”

Naast de barbecuewedstrijd was er voor de bezoekers voldoende vertier met demonstraties van de jeugdbrandweer, marktkraampjes vol koopwaar, handboogschieten en de mogelijkheid om biggen te knuffelen in de kijkstal. Ook voor de inwendige mens was er voldoende te krijgen. De meeste aandacht ging echter uit naar de wedstrijd die werd gehouden volgens de officiele regels van de Kansas City Barbecue Society.

Dat betekende dat er sprake was van strikte regels. Zo moesten de gerechten steeds precies op tijd ingeleverd worden bij de jury en werd het vlees in een vaste volgorde klaargemaakt. Aan bod kwamen ribbetjes, kip, varkensschouder en runderborststuk. Al deze soorten werden vooraf en achteraf streng gekeurd. De barbecues die door de internationale teams – maar ook enkele lokale – gebruikt werden waren dan ook een huis, tuin- en keukenbarbecues maar professionele, soms futuristisch ogende apparaten.

Na twee dagen hard werken maakte burgemeester Marina Starmans zondag aan het einde van de middag de uitslag bekend:

1. IQ – Amersfoort
2. Pure BBQ – Tilburg
3. Rubmaster bbq team – Hoofddorp
4. Riddle Q – Den Haag
5. Sea Side Smokers – IJmuiden
6. BBQ+ – Mol
7. The Dutch BBQ Crew – Garderen
8. DTC Smokers – Doetinchem
9. Smokin Suckers –Dongen-Vaart
10. De Bosch Grillmasters – Kleindongen
11. Yoder BBQ team – Raamsdonk
12. BBQ team Extreme – Neerpelt

Wegens technische problemen lukte het niet eerder de foto’svan dit evenement online te plaatsen. Met excuses voor de vertraging vind je ze hierbij alsnog in de fotoserie boven.

Reacties