Eerste havo-leerlingen Cambreur College behalen juniorcertificaat

Foto:

Feestelijk gekleed, trotse ouders in de zaal, een geslaagdenvlag en officieel te tekenen certificaten. Het leek op 9 september op het Cambreur College wel een diploma-uitreiking. En dat was het ook. De eerste lichting tweetalige havo-leerlingen mocht hun juniorcertificaat in ontvangst nemen. En dat niet alleen. Zij kregen zonder uitzondering het Cambridge First Certificate.

In de zomervakantie kwam het verlossende bericht, dat zij allemaal geslaagd waren voor dit examen. Twee spannende dagen in juni waren zij in Eindhoven onderworpen aan diverse toetsen op het gebied van schrijven, luisteren, lezen en spreken van het Engels. Hun collega’s van het vwo hadden dit examen in maart gedaan. Zij kregen een paar maanden extra voorbereidingstijd. En wat bleek: de resultaten deden niet onder voor die van de vwo-ers. Alle reden dus voor een feestelijke bijeenkomst.

In Noord-Brabant zijn weinig scholen die deze kans aan de havo-leerlingen bieden. En dat terwijl deze praktische manier om Engels te leren en een internationaal georiënteerde opleiding te krijgen nu net prima past bij de pragmatisch ingestelde havo-leerling. Het Cambreur College heeft voor de tweetalige havo-leerling een eigen programma ontwikkeld. Zo kijken deze leerlingen terug op een geweldige uitwisseling met Italië. En over een kleine twee weken pakken zij hun koffers om naar Dublin af te reizen.

Sofie Blom behaalt Cambridge Advanced Examen

sofieSofie is een bijzondere havo-leerling. In juli ontving zij haar havo-diploma, op 9 september kreeg zij opnieuw een uitnodiging om terug te keren naar het Cambreur College, waar zij haar Cambridge Advanced diploma mocht tekenen. Sofie heeft de extra Cambridge-cursus, waar het Cambreur College afgelopen schooljaar mee gestart is, met beide handen aangegrepen. En daar waar de andere leerlingen het examen nog even uitgesteld hebben, trok zij in overleg met haar docent de stoute schoenen aan en toog naar Eindhoven voor haar examen. En ze slaagde met de hoogste beoordeling, een A. Voor een leerling zonder tweetalige achtergrond en opleiding een superprestatie! Beide diploma’s kunnen deuren voor haar openen. Het Cambreur College feliciteert Sofie van harte met dit resultaat.

Reacties