Zorgen in raad over peuterspeelzaalwerk

Foto: CC0/Public Domain

Volkspartij Dongen, CDA en VVD maken zich zorgen over de voortgang van het samengaan van de peuterspeelzalen en de kinderopvang. Het is de bedoeling dat de peuterspeelzalen ondergebracht worden bij de kinderopvangcentra in Dongen, in dit geval stichting Kid, Petito’s en de Toverdroom.

Dit hele proces moet op 1 januari 2016 zijn afgerond, maar sommige raadsleden hebben daar een hard hoofd in. ‘Bij de huidige stand van aken is 1 januari niet haalbaar. Welke alternatieve scenario’s heeft u dan in gedachten. En wat gebeurt er dan met het personeel van de peuterspeelzalen’, zo vroeg Denise Kunst van de Volkspartij Dongen zich bezorgd af. Ook Mieke Breugelmans van de VVD zag het niet zitten. ‘We horen uit het veld dat er weinig gebeurt. Dat brengt onzekerheid met zich mee. Wat gebeurt er met de rechtspositie van de peuterleidsters? Dit proces duurt nu al veel te lang.’ Annemarie van Eenennaam van het CDA was iets milder(‘ er zijn al mooie stappen gemaakt’), maar zij vroeg zich wel af waarom de communicatie naar de ouders toe nog niet op gang was gekomen.

Wethouder Annegien Wijnands ( voor het eerst in functie tijdens een raadsvergadering) ontkende dat er weinig is gebeurd. ’Door de vakantie lijkt het misschien dat er weinig is gebeurd, maar er is juist heel veel gebeurd. Er zijn in de vakantieperiode drie gesprekken geweest met alle betrokken partijen en die zijn allemaal in een goede sfeer verlopen. Maandag hebben we weer een gesprek. Ook voor ons is de positie van het personeel heel belangrijk en we nemen dit ook nadrukkelijk mee in de besprekingen.. Of 1 januari haalbaar is? Dat is moeilijk te zeggen, we zitten nog midden in een proces. Dat weten we pas aan het eind.  Communicatie naar de ouders toe hebben we nog niet gedaan, want we zijn er zelf nog niet eens uit. Dan is het lastig communiceren, maar deze maand nog gaat heel veel duidelijk worden. ‘

door: Bernadette Klerx

Reacties