Nog steeds problemen in Beljaart

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De aanleg van de nieuwe warmteinstallaties in de Beljaart verloopt niet vlekkeloos. Het is ook nog maar de vraag of het budget dat de gemeente hiervoor uitgetrokken had, voldoende is. Dat antwoordde wethouder Ad van Beek op vragen van het CDA en het Democratisch Podium tijdens de raadsvergadering.

‘De werkzaamheden zijn in volle gang, maar het verloopt niet altijd vlekkeloos. Zo was de boormachine bijvoorbeeld al na twee dagen kapot, en ook zijn er nog steeds technische probleempjes. Bij sommige woningen paste de installatie niet in de meterkast. Heel vervelend, want dan loop je in het begin eigenlijk al een achterstand op’ zo schetste de wethouder de rampspoed. ‘Maar we zitten er bovenop, we zijn er dagelijks mee bezig’, zo verzekerde hij de raadsleden.

Martin Montens van het Democratisch Podium reageerde verbaasd. ‘Hoe kan het nou dat een installatie niet in een kast past. U zegt net dat u er boven op zit, bij elke woning is een schouw geweest en dan past er iets niet. Dat kan toch niet’. Volgens de wethouder was er veel informatie verkregen via de bouwtekeningen en die komt niet altijd overeen met de werkelijkheid. ‘Tussen de bouwtekening en de werkelijkheid zitten detailverschillen. Nu blijkt dus dat de schouw in de praktijk niet altijd voldoende is geweest’, moest Van Beek erkennen.

Of het geld dat de gemeente hiervoor uitgetrokkken heeft, voldoende is, zal nog moeten blijken. ‘Ik verwacht dat we het net gaan redden of dat we anders misschien een klein tekort hebben’, zo schatte Van Beek in. ‘We krijgen nog te maken met posten die nu nog onvoorzien zijn, maar er zijn ook meevallertjes. Het is een beetje balanceren of het net wel of niet zal lukken’.

door: Bernadette Klerx

Reacties