Zilveren KBO-speld met goud voor Christ van Wanrooij

Foto: Jacqueline Schilders

Voorzitter Christ van Wanrooij ontving afgelopen dinsdag tijdens de viering van het 65-jarig bestaan van De KBO afdeling Dongen in De Cammeleur een zilveren KBO-speld met goud als blijk van waardering voor al zijn verdienste. Voorafgaand werd het gezelschap van niet minder dan 300 KBO-leden en haar voorzitter toegesproken door bestuurslid van KBO Brabant Truus Noij.

Zij meldde dat zij vijf jaar geleden ook in Dongen was. ‘Het is nog maar kort gelden, maar er is in die tijd heel veel veranderd. Nog steeds verzorgt de KBO ontspannings- en ontmoetingsmiddagen, wordt er voorlichting gegeven en reizen georganiseerd. Door de aanpassing van de WMO en de transities ziet de KBO het als haar taak ook iedereen die een beroep op haar doet, waar mogelijk hulp te bieden. Uw voorzitter en de wethouder spraken al over de Seniorenraad die binnen uw gemeente de belangen van de senioren zal behartigen’.

kbo2
Natuurlijk was er ook een persoonlijk woordje richting de voorzitter, die heeft aangegeven om na 14 jaar de voorzittershamer over te dragen.’Jij hebt niet alleen voor de afdeling Dongen, maar ook voor ons een grote rol gespeeld. Dankzij jouw grote bekendheid, groot netwerk,en bestuurklijke ervaring’, aldus Noij, die de samenwerking als zeer prettig heeft ervaren.

Ook wethouder Panis bracht een bezoekje aan deze feestmiddag en feliciteerde de KBO met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. ‘Het KBO is een van de grootste verenigngen in Dongen en daar mag u trots op zijn’, aldus de wethouder die zelf nauw betrokken is bij de totstandkoming van een Seniorenraad. Panis sprak zijn waardering uit voor alle vrijwilligers en de bestuursleden, die hij als blijk van waardering een mooie fles met inhoud overhandigde.

kbo3

Het werd een gezellig middag met een hapje en een drankje optredens van cabaretgroep ‘Mooi weer’ en muziek van ‘Ambiance’.

Met dank aan Jacqueline Schilders/Weekblad Dongen

Programma KBO – Dongen

Verenigingenactie van Jumbo:
KBO Dongen doet mee met deze leuke actie. Voor iedere € 20,00 die u besteedt bij Jumbo krijgt u een muntje van € 0,10 te besteden aan een vereniging in Dongen.

Dinsdag 13 oktober: Ontspanningsmiddag in de Cammeleur
met optreden van ‘Entertainment Klein Amusement’. Aanvang 14:00 uur.

Dinsdag 3 november: Vijfde Dagreis
Dit is weer onze traditionele bedankreis. We worden ontvangen bij het vakantiepark Family Land in Hoogerheide. Na de lunch maken we met gerenommeerde gidsen een rondrit door de Brabantse Wal. Daarna een uitstekend diner-dansant met live -muziek. Prijs € 38,00 per persoon, inclusief vervoer, lunch, rondrit en diner. Vertrek om 10:30 uur. Aanmelden maandag 12 oktober: in Buurthuis Europlus van 13:00 tot 14:00 uur in de Leest van 14:15 uur tot 15:15 uur.

Maandag 9 november 10:00 uur: Modeshow
Nadere bijzonderheden komen in “Ons Eigen Venster”.

Ook lid worden van de KBO? Een levendige vereniging voor 55+ in Dongen! Meldt u dan aan: op: www.kbo-dongen.nl of e-mail: [email protected] of telefoon Piet de Bont 322272 of Leny Schellekens 314016.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen