Gemeente Dongen aan de slag met Beljaart fase 3

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

In De Beljaart is ruimte voor nieuwe woningbouwontwikkelingen. Gemeente Dongen is in overleg met 3 ontwikkelaars en wooncorporatie Casade voor het realiseren van maximaal 190 woningen in Fase 3, grenzend aan de woningen en bedrijvenstrook aan de Bolkensteeg. Om dit mogelijk te maken, dient eerst het bestemmingsplan verder te worden uitgewerkt. Op maandag 28 september om 19.30 uur is er in het gemeentehuis een inloopavond over het voorontwerp uitwerkingsplan. U bent van harte welkom.

Het plan
Het college van burgemeester en wethouders heeft recent besloten een deel van het bestemmingsplan De Beljaart verder uit te werken. Het gaat om het gebied dat wordt ontsloten door de Hamsesticht, Veenbies, Bolkensteeg en het Kloosterpad (nabij het medisch centrum De Beljaart). Wooncorporatie Casade en de ontwikkelaars Van Wanrooij Projectontwikkeling, Van de Ven Bouw en Ontwikkeling en Moeskops’ Bouwbedrijf gaan hier ieder een deel van het gebied invullen. Er is ruimte voor verschillende woningentypen (vrijstaand, twee-onder-een-kap en rijwoningen) in diverse prijsklassen. In deze fase komen alleen woningen.

beljaart3

Inloopavond
Op maandag 28 september 2015 heeft een inloopavond over het voorontwerp uitwerkingsplan plaats in het gemeentehuis aan de Hoge Ham 62 (entree via de achterzijde). Wethouder Annegien Wijnands opent de avond om 19.30 uur. Daarna geeft de stedenbouwkundige een toelichting op het stedenbouwkundig ontwerp en de beeldkwaliteitsvisie. Vervolgens kunt u de tekeningen bekijken en vragen stellen aan betrokken medewerkers van de gemeente. De deuren van het gemeentehuis gaan om 19.15 uur open. Het voorontwerp uitwerkingsplan ligt de komende weken ter inzage ligt en u kunt reageren op het plan.

 

Reacties