36e Muziekfestival Drumfanfare Beatrix

Foto:

Komend weekend organiseert Drumfanfare Beatrix voor de 36e keer haar jaarlijkse Muziekfestival. Het wordt een bijzonder weekend, want Beatrix zit nog steeds in haar jubileumjaar. De vereniging bestaat dit jaar 60 jaar en daar wordt ook tijdens dit Muziekfestival uitgebreid bij stilgestaan.

Op vrijdagavond 11 september komt de bevriende muziekvereniging “Prinz Regent” uit het Duitse Büren weer naar Dongen. Deze onderlinge vriendschapsband houdt al meer dan 50 jaar stand! Onder het genot van een drankje en wat muziek (?) wordt dat vast een gezellig samenzijn. De zaterdagmiddag staat geheel in teken van muziek. Dan maken Fanfarenzug Prinz Regent en Drumfanfare Beatrix een rondwandeling door Dongen. De korpsen verzorgen een optreden op bij de Volckaert, om vervolgens door te lopen naar het Looiersplein. Ook hier wordt muziek gemaakt. ’s Avonds wordt, volgens traditie, een feestavond gehouden. Alle leden, oud-leden en vrienden van Beatrix zijn hierbij van harte welkom.

beatrixfestival2

Zondag 13 september vindt het Muziekfestival plaats. Alle deelnemende korpsen starten vanuit café de Viersprong met een muzikale rondwandeling door Dongen, om uiteindelijk aan te komen op het Wilhelminaplein. Hier start het Festival om 14.00 uur. Verschillende muziekkorpsen en majorettepelotons zullen hier hun show presenteren. Zo treden o.a. op: Minirettenpeloton Starlets, Show en Twirlteam Reflex, Drumfanfare Concento, Drumfanfare Hercules, Drumfanfare Haaglanden, en natuurlijk Prinz Regent, Drumfanfare Beatrix en het Jubileumkorps!

Een speciaal optreden wordt dit jaar verzorgd door het Jubileumkorps van Drumfanfare Beatrix! Een uniek korps, dat is samengesteld uit zo’n 90leden én oud-leden van Drumfanfare Beatrix. Jong en oud treedt gezamenlijk op. Dat kan natuurlijk niet zomaar. De muzikanten en majorettes zijn al van af april regelmatig aan het repeteren. De laatste weken werd er ook geoefend op het marcheren en een showopstelling. Dit eenmalige optreden vindt deze middag plaats. De muziek die gemaakt wordt, bestaat uit een mix van nummers van Beatrix van vroeger en nu.

Na het muziekfestival vertrekken alle korpsen weer naar de Viersprong. Hier wordt ’s avonds weer afscheid genomen van onze Duitse vrienden uit Büren.

Programma Muziekfestival
Zaterdag 12 september:
14.00 uur: Start rondwandeling Fanfarenzug Prinz Regent en Drumfanfare Beatrix
14.45 uur: Optredens bij de Volckaert
15.30 uur: Optredens op het Looiersplein
20.00 uur: Start feestavond voor leden, oud-leden en vrienden van Beatrix

Zondag 13 september:
14.10 uur: Opkomst deelnemende verenigingen
14.20 uur: Openingswoord
14.25 uur: Gezamenlijk optreden Fanfarenzug Prinz Regent en Drumfanfare Beatrix
14.45 uur: Minirettenpeloton Starlets
15.00 uur: Fanfarenzug Prinz Regent
15.20 uur: Show en Twirlteam Reflex
15.35 uur: Drumfanfare Concento en Hercules uit Breda/Made
15.55 uur: Drumfanfare Beatrix
16.15 uur: Drumfanfare Haaglanden uit Pijnacker
16.35 uur: Jubileumkorps Drumfanfare Beatrix
17.00 uur: Finale

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen