Herbeoordelingen overgangscliënten Awbz-Wmo en jeugdhulp

Foto: beeldcitaat youtube

De gemeente Dongen is in samenwerking met ketenpartners MEE en IMW begonnen met de herbeoordelingsgesprekken met cliënten met een Awbz of jeugdhulp indicatie. Voor het einde van het jaar moeten de herbeoordelingsgesprekken met in totaal ruim 500 mensen zijn afgerond.

Zorg in natura of PGB
Het gaat om cliënten die nog ondersteuning ontvingen vanuit de oude Awbz of jeugdhulp. Zij hebben een overgangsrecht tot uiterlijk 31-12-2015. Na het verlopen van de overgangstermijn gaat een nieuwe situatie in of eerder wanneer een herbeoordeling heeft plaatsgevonden. Vanaf dan vallen de cliënten onder de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en/of Jeugdhulp.

Keukentafelgesprekken
Alle, ruim 500, cliënten van de gemeente Dongen worden persoonlijk benaderd voor een gesprek. De beoordelings- ofwel keukentafelgesprekken hebben tot doel om samen met de cliënt te bekijken of er nog voorzieningen nodig zijn en zo ja in welke vorm. Deze herbeoordelingen worden gedaan op basis van de regels van de Wmo 2015 en de nieuwe Jeugdhulp.

PGB
Staatssecretaris Van Rijn heeft de gemeenten in Nederland medio augustus de opdracht gegeven de herbeoordeling van de cliënten met een PGB voor zorg voor 1 oktober 2015 te hebben afgerond. In de gemeente Dongen gaat het binnen de totale groep van 500 cliënten om ongeveer 90 cliënten met een PGB. Zij zullen tijdens het plannen van de herbeoordelingsgesprekken met voorrang worden gesproken ter herbeoordeling van de noodzakelijke voorzieningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen