Spar Claassen voert actie voor glas scheiden

Foto:

Als het aan ondernemer Rene Claassen van Spar Dongen ligt, gaat er méér glas in de glasbak. Daarom wordt in de winkel op zaterdag 12 september de campagne ‘Glas in ‘t Bakkie’ gevoerd. Claassen: “Met deze actie moedigen we onze klanten aan alle glas te scheiden. Want glas hoort in de glasbak. Alleen dan kan het hergebruikt worden.”

Gemiddeld gezien staan wij Nederlanders er in Europa niet slecht op als het gaat om glas scheiden. Jaarlijks zamelen we zo’n 350 miljoen kilo glas in uit huishoudens, dat is bijna 22 kilo per persoon. Maar bij het normale restafval zit ook nog eens 100 miljoen kilo glas. Jammer, want glas is 100% recyclebaar. Voor elke kilo glas uit de glasbak, kan met een minimum aan grondstoffen en energie weer een kilo bruikbaar glas worden gemaakt.

Er moet dus méér glas gescheiden worden, vindt ook ondernemer Rene Claassen: “Afval scheiden staat bij ons hoog in het vaandel. Graag betrekken we ook onze klanten daarbij. Zo kunnen zij in onze winkel of net daarbuiten [glas, batterijen, plastic afval, frituurolie, kleding, schoenen, cartridges, mobieltjes, huishoudelijke apparaten en spaarlampen kwijt, zodat die niet tussen het ‘normale’ restafval verdwijnen. Maar we zijn ambitieus, dus we streven altijd naar nog meer afvalscheiding.”

Glas in ‘t Bakkie
Om klanten te stimuleren meer glas in de glasbak te gooien, zal op zaterdag 12 september Spar Claassen bevolkt worden door een campagneteam van Glas in ‘t Bakkie. Dat gaat klanten actief wijzen op het belang en het gemak van glas scheiden. Glas mag namelijk voortaan mét dekseltjes en voedingsrestjes in de glasbak. ‘Leeg is schoon genoeg’, is het credo. Ook reikt het campagneteam gratis stevige tassen uit, waarmee het glas naar de glasbak vervoerd kan worden.

Reacties