Rootbag opent het bluesseizoen in Dongen

Blues Promotion Dongen start het 29ste seizoen met de Nederlandse formatie Rootbag o.l.v. Richard van Bergen. Wat een geluk dat de debuut cd van Rootbag eindelijk verschenen is. Na een lange periode van “echte” blues in het leven van Richard van Bergen is het er toch van gekomen, een dierbaar album van hoge kwaliteit. Het is deze cd die hij komt presenteren in Dongen.

De band startte in 2010 en oogstte toen al veel goede kritieken wat leidde tot het doen van opname sessies. Toe sloeg echter het noodlot toe, zoals misschien wel past bij een bluesband , maar wat wel een behoorlijke terugslag gaf op de activiteiten. De plotselinge dood van bassist Dick Wagensveld, en het afbranden van de opname studio , waarbij gelukkig niet de vastgelegde opnames verloren gingen. De opnames waren te dierbaar en het materiaal te goed om voor eeuwig op de planken te laten liggen. Besloten werd daarom om de cd dit jaar uit te brengen. Zoals de nummers hierop klinken , ruw, ongepolijst en recht uit het hart gaat dit live iedereen spreekwoordelijk bij de nekvel pakken.

Richard van Bergen verdiende zijn sporen al bij The Millstreet Bluesband , The Sunset Travellers en The Shiner Twins als gitarist/zanger, Rootbag heeft daarnaast “groovemaster“ Jody van Ooijen op drums en bassist Roelof Klein. Dit trio laat zich vooral inspireren door de zuidelijke staten van de Ver.Staten. Bevlogen en met echte liefde voor de elementaire blues uit de Mississippi, hartveroverende swamp-pop uit Louisiana, en sexy grooves uit New Orleans. Met hun uitgebreide en gevarieerde repertoire maken zij de hartslag van deze zuidelijke staten voelbaar. Bekend en obscuur werk passeren de revue en stilzitten is geen optie.

Dit is géén standaard blues, Rootbag brengt zoals, Howlin’Wolf en Seasick Steve dat op hun manier doen, blues tot de essentie terug. Het is van alle franjeontdaan, het bluesbeest in Richard van Bergen mag nu helemaal los.

Zondag 6 september a.s. Aanvang 16.30
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen
www.rootbag.nl www.bluesdongen.nl

Reacties