ABN AMRO sluit kantoor in Dongen

Foto:

Het kantoor van ABN AMRO aan de Hoge Ham 85 sluit per 23 oktober haar deuren. Dat schrijft de bank in een brief aan haar Dongense klanten. Volgens de bank wordt het kantoor steeds minder bezocht omdat veel klanten hun bankzaken tegenwoordig regelen via internet. In de brief meldt de bank: “we kunnen ons voorstellen dat sommige klanten het vertrouwde kantoor gaan missen. Natuurlijk staan we telefonisch 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar.”

Op de plek van het huidige kantoor of in de directe omgeving komt een geldautomaat, die meer functies krijgt dan de huidige geldautomaat. Naast opnames zijn ook stortingen mogelijk. Ook blijft er een sealbagautomaat achter waarmee zakelijke klanten hun sealbags kunnen blijven storten. De bank biedt klanten die nog weinig of geen ervaring hebben met bankieren via internet of mobiel een workshop internetbankieren aan.

Precies een jaar geleden besloot ING om dezelfde reden ook al om het eigen kantoor in Dongen te sluiten en te vervangen door een servicepunt bij Bruna. “Veel bankzaken worden afgehandeld via internet en voor vragen maakt men ook steeds vaker gebruik van de digitale helpdesk. Dat heeft natuurlijk invloed op het bestaansrecht van de kleinere kantoren.” klonk het destijds. Opvallend is dat SNS juist een omgekeerde beweging maakt. Deze bank keert na een afwezigheid van enkele jaren weer terug in het Dongense straatbeeld met een nieuwe winkel aan de Tramstraat 15.

Reacties