Marinda Wijnen gaat ‘Blind naar de Top’

Foto: Marielle Wijnen

Afgelopen zaterdag vertrok de Dongense Marinda Wijnen (foto boven tweede van links) “een beetje zenuwachtig” op een bijzondere reis. Marinda, die sinds haar geboorte blind is, wil gaan bewijzen dat een handicap geen bezwaar hoeft te zijn om je dromen na te jagen. Samen met vijf andere blinde of zeer slechtziende klimmers gaat zij proberen de Kilimanjaro, met 5986 meter de hoogste berg van Afrika, te bedwingen.

Lieke van Lexmond en Dennis Weening
RTL 5 maakt gedurende de trip opnames voor de  nieuwe realityserie Blind Naar De Top, die in november uitgezonden wordt. Samen met de bekende presentatoren Lieke van Lexmond en Dennis Weening zullen Daniel, Patrick, Sulaima, Marinda, Petra en Ramona een poging doen de top van de Kilimanjaro te bereiken. Onder het mom ‘Samen laten we zien dat er méér kan’, zullen Lieke en Dennis geblinddoekt de zesdaagse klimtocht naar de ijzige top gaan maken. Uit solidariteit met de kandidaten, maar vooral ook om zélf te ervaren wat het betekent als je niets kunt zien. De moeilijke, maar ook de opmerkelijke en verrassende kanten. En dan is de vraag natuurlijk: wie zal wie uiteindelijk naar boven helpen?

kili

Kilimanjaro
De Kilimanjaro is met 5980 meter de hoogste berg van Afrika, gelegen in Tanzania, en is populair onder zowel wandelaars als klimmers. De tocht belooft spectaculair te worden, niet in de laatste plaats omdat je tijdens de klim door verschillende klimaatzones komt. Je begint in de tropen en gaat langzaam maar zeker naar een poolklimaat als de top naderbij komt.

De expeditie wordt geleid door de professionele bergbeklimmer Wilco van Rooijen, de eerste Nederlander die zonder extra zuurstof de  hoogste toppen van de zeven continenten wist te bereiken.

Blind Naar De Top wordt uitgezonden op 11, 18 en 25 november om 21.30 uur op RTL 5.

Reacties