Het Grand Gala du Pee is jarig, 44 jaar hits in het Peeënrijk!

Foto: archief dongen.nieuws.nl

De heerlijke zomervakantieperiode ligt voor de meesten alweer achter ons. De kinderen staan te trappelen om naar school te gaan en de ouders moeten weer aan het werk. Tijd om aandacht te vragen voor het 44ste Grand Gala du Pee of te wel hét Dongense Songfestival 2015.

Op zaterdag 21 november 2014 organiseert stichting de Peeënstekers wederom het Grand Gala du Pee in de Cammeleur. En het is een jubileum uitvoering, 4×11! Daarom gaat de Commissie Songfestival een andere feestelijke opzet presenteren.

De wedstrijdklasse blijft bestaan zoals iedereen al 44 jaar is gewend. Originele tekst en originele muziek. Alleen komt er een extra klasse bij … de Grand Gala du Blèr.

Deze leutklasse geeft deelnemers de kans om met een nieuw geschreven carnavaleske tekst (minimaal 11 jaar oud) op ongemoeid gelaten (Peeënlaandse) carnavalsmuziek  te schitteren. Voorbeeld; muziek van, ‘Peejecountry’ of ‘Mien waor is men fistneus?’ En tekst moet dan opnieuw worden geschreven.

Dus mobiliseer alle tekstschrijvers en/of arrangeurs die je kunt vinden en daag ze uit om voor jullie het Dongense carnavalslied voor het seizoen 2015/2016 te componeren.  Daarna samen met een kapel, band, stuk vinyl (singeltje) of MP3 flink repeteren.

Wij wensen jullie veel succes met de voorbereidingen en het repeteren.

Inschrijfformulier is binnenkort op de www.peeenstekers.nl te downloaden en anders op de eerste CV vergadering verkrijgbaar. Check voor de laatste info de website maar vooral de social media. Of stuur een mail naar [email protected] en vraag daar om een inschrijfformulier.

Dus noteer zaterdag 21 november 2015 in je agenda als de dag dat je kunt gaan voor eeuwige Dongense roem.

Reacties