Sfeervolle afsluiting 55e Zomerspelen

Foto: Kees Laurijsen voor dongen.nieuws.nl

Met het traditionele kampvuur werden de 55e Zomerspelen vrijdagavond afgesloten. De weergoden waren de organisatie, alle kinderen en het talrijk opgekomen publiek erg gunstig gezind. Het bleef droog en de temperatuur was erg aangenaam. Uit de bijzondere sfeer bij deze unieke Dongense traditie bleek maar weer eens duidelijk dat een kampvuur onlosmakelijk verbonden is met de afsluiting van de Zomerspelenweek. 

Optocht
Onder een waterig  zonnetje kwamen de bijna 1500 deelnemers vrijdagavond samen op het Wilhelminaplein waar de kinderen van hun groepsleiders allemaal hun medaille opgespeld kregen. Hierna ging het in optocht door het drukbevolkte centrum naar de Bergen.
Kampvuur
Daar werd volgens traditioneel gebruik eerst de vlag verbrand waarna alle groepen één voor één de gelegenheid kregen hun verhaal, de goede afloop ervan en hun eigen groepslied aan het publiek te laten horen. Met het zingen van de klassieker “Het Zomerspelenlied”, inmiddels ook al weer bijna 30 jaar oud, werd deze jubileumeditie afgesloten. Een editie waar de organisatie met tevredenheid en trots op kan terugkijken. Foto’s van de intocht en het kampvuur volgen in de loop van zaterdag.
De Zomerspelen 2016 worden gehouden van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus 2016.
Hieronder de uitzending van Zomerspelen TV van vrijdag
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen