Weer storing bij Ziggo

Foto: Wikipedia

Voor de tweede achtereenvolgende dag kampt internetprovider Ziggo met een grote storing. Vele abonnees zitten hierdoor al vanaf woensdagavond 21.00 uur zonder internet. Volgens Ziggo gaat het wederom om een ddos-aanval. Bij zo’n aanval wordt er zo veel dataverkeer richting de servers gestuurd dat die overbelast raken. In dit geval gaat het om een aanval op de dns-servers. Die zorgen ervoor dat een domeinnaam naar het juiste ip-adres wordt doorverwezen.

Volgens Ziggo gaat het om een grotere aanval dan die van dinsdagavond. De genomen maatregelen na die aanval blijken dus niet afdoende. Hackersgroep Anonymouus eist in een youtube video de verantwoordelijkheid op voor de aanval op de Ziggo servers.  In de video wordt gezegd dat de storing ‘nog enkele dagen’ kan duren. Anonymous geeft in de video aan dat de reden voor de aanval de slechte service zou zijn die Ziggo zijn klanten biedt.

Ziggo kan niet zeggen hoe lang de storing nog gaat duren. “We werken met man en macht aan het oplossen van de problemen” aldus een woordvoerder. Op de website www.bright.nl wordt uitgelegd hoe je op je computer een alternatieve dns server in kunt stellen waardoor je toch kunt internetten.

Reacties