Geen stoelen en alcohol bij kampvuur!

Foto:

De 55e editie van de Zomerspelen verdient morgenavond een prachtige afsluiting van een fantastische week. Daarom de oproep: Hou het veilig in De Bergen en volg als bezoeker de huisregels op van de Zomerspelen! ,,Dat betekent geen stoelen en geen alcohol bij het kampvuur”, aldus organisatie en college.

Ruim 1400 kinderen, 300 vrijwilligers, plus nog eens vele duizenden ouders en andere belangstellenden verzamelen zich vrijdagavond, na een feestelijke optocht door het centrum van Dongen, rondom het kampvuur in natuurpark De Bergen. Om alles zo goed, leuk en veilig mogelijk te laten verlopen, is (preventief) een aantal huisregels opgesteld:

Huisregels
-Roken is niet toegestaan
-Het is niet toegestaan om alcoholische dranken mee te nemen/te nuttigen
-Het is niet toegestaan om stoeltjes/koelboxen enz. mee te nemen
-Liever niet praten tijdens de toneelstukjes
-Trek iets geels aan!

In de afgelopen jaren heeft de organisatie geconstateerd dat steeds meer toeschouwers zich bij het kampvuur melden met stoelen en koelboxen (bier, wijn) voor een ‘gezellig avondje uit’. Gezien de massale drukte en de schuine hellingen in De Bergen, levert dat al snel irritatie en onveilige situaties op. Zeker in het geval van een calamiteit. Meubilair en glaswerk vormen een gevaarlijk obstakel voor een menigte als er iets fout gaat en er paniek ontstaat.

Oproep
,,Voor de veiligheid van de kinderen, maar ook in ieders eigen belang: Wees verstandig en laat stoelen en koelboxen thuis als je naar De Bergen komt. Ook alcohol hoort niet thuis bij dit geweldige kinderfeest”, zo luidt de oproep van locoburgemeester Ad van Beek.

Inzet BOA’s
In samenspraak met de organisatie, heeft het college besloten om dit jaar voor het eerst over te gaan tot de inzet van ‘BOA’s’. Deze bijzondere opsporingsambtenaren zullen bij de entree van De Bergen er op toezien dat de huisregels worden nageleefd. Hiermee ontlasten ze de vrijwilligers.
Locoburgemeester Van Beek: ,,Wij rekenen erop dat iedereen zich houdt aan de huisregels van de Zomerspelen.”

Reacties