Atledo opent condoleanceboek ter nagedachtenis aan Marian Mahieu

Foto: Atledo

 

Het bestuur van Atletiekvereniging Atledo heeft vandaag in de hal van de kantine een hoekje ingericht met een condolenaceboek ter nagedachtenis aan Marian Mahieu-Peeters, die afgelopen maandag bij een auto-ongeval in Duitsland om het leven kwam. Op de website van Atledo is er ook de mogelijkheid om online uw medeleven te laten blijken.

Marian Mahieu-Peeters was onder meer bestuurslid, looptrainerscoördinator, trainster van de wedstrijdloopgroep, en atlete van Atledo. Marian en Ronald Mahieu waren samen met hun 3 kinderen Xander, Ilse en Stijn op vakantie in Zuid-Duitsland toen het maandag misging in de buurt van Grafenau, niet ver van de grens met Oostenrijk en Tsjechië. De bestuurder van de auto verloor op een natte weg de macht over het stuur in een bocht waarna de auto op de andere weghelft raakte. Daarbij kwam het voertuig frontaal in botsing met een tegemoetkomende vrachtwagen. Ook werd een personenauto geraakt. Daarin zaten twee mensen, een ouder Duits echtpaar, die met lichte verwondingen naar het ziekenhuis moesten.

Op de website van Atledo wordt Marian herdacht in een in memoriam:

In memoriam: Marian Mahieu-Peeters

Verbijsterd en met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van Marian Mahieu-Peeters (46), bestuurslid, looptrainerscoördinator, trainster van de wedstrijdloopgroep, atlete en nog veel meer van Atledo.

Een maand na het overlijden van Carolien Smilde, haar teamgenoot bij de vrouwen masters, komt dit nieuws als een donderslag bij heldere hemel.

Marian was met haar man Ronald en haar kinderen Xander, Ilse en Stijn op vakantie in Zuid-Duitsland. Tijdens slecht weer kregen zij gisteren, maandag 17 augustus, een auto-ongeluk. Marian was op slag dood. Ronald ligt zeer zwaargewond in het ziekenhuis, Ilse zwaargewond en de jongens lichtgewond.

Marian werd midden jaren ‘80 lid van Atledo, in navolging van haar grote broers Ad en René en liet al snel zien dat zij een talentvolle loopster was. Een aantal clubrecords uit die tijd staat nog steeds op haar naam. Vanwege studie en werk verliet zij Atledo een tijdje, maar de club was nooit uit haar hart. In 2008 keerde ze terug en hoe. Eerst als loopster die in 2009 in Oosterhout Nederlands kampioen op de 800 meter bij de dames masters (V40) werd. En later dus als achtereenvolgens trainster, looptrainerscoördinator en bestuurslid.

Marian was een betrokken lid, steeds positief ingesteld en een hartelijke, warme vrouw. Met haar verliest een familie een geliefde moeder, echtgenote, dochter, (schoon)zus en tante. En Atledo verliest een bevlogen bestuurslid en een geliefde teamgenote. We zullen haar heel erg missen.

Wij wensen familie, vrienden, collega’s en clubgenoten heel veel sterkte toe met het verwerken van deze klap.

Leden en bestuur van A.T.V. Atledo

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen