De Vennen eerste zwemschool in regio met licentie Zwem-ABC

Foto:

Met ingang van 1 september stapt De Vennen over op het Zwem-ABC, de diplomalijn van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Dit betekent dat De Vennen dient te voldoen aan de Licentie Zwem-ABC met daarin nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC. Op 5 augustus heeft de audit voor de Licentie Zwem-ABC plaatsgevonden.

De Vennen is in een vergevorderd stadium. Op 26 september zullen tijdens het afzwemmen de eerste zwemdiploma’s van het Zwem-ABC worden uitgereikt. Wanneer De Vennen op dat moment voldoetaan alle kwaliteitscriteria zal de Licentie Zwem-ABC op feestelijke wijze worden uitgereikt en wordt De Vennen de eerste zwemschool in de regio Dongen met de Licentie Zwem-ABC.

Peter Verhoof, manager van De Vennen, vindt het belangrijk dat de zwemschool werkt volgens de nieuwste kwaliteitsstandaard van de zwembranche. “Met de Licentie Zwem-ABC geven wij straks de klant meer duidelijkheid over en inzicht in onze manier van werken en onze kwaliteit. Om te voldoen aan de Licentie Zwem-ABC worden wij getoetst op zaken als: is er voldaan aan wet-en regelgeving, is de zwemlesgevende gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), werken wij volgens de Gedragscode Zwembranche, enzijn onze zwemonderwijzers voldoende opgeleid. Daarnaast wordt gecheckt of er is nagedacht over de manier van lesgeven, of ouders zicht hebben op de vorderingen van de kinderen tijdens de zwemles en of er een ongevallenregistratie en een klachtenprocedure zijn.”

 

Het Zwem-ABC wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Deze organisatie geeft jaarlijks meer dan 400.000 zwemdiploma’s uit en streeft naar een continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC. De Licentie Zwem-ABC is een volgende stap in dit proces, waarmee borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen verder wordt gestimuleerd.

vennenzwembad

De zwemlessen bij De Vennen zullen door deze veranderingen niet op een andere manier worden aangeboden.Het leren zwemmen bij De Vennen staat voor een speelse en kindvriendelijke wijze van leren zwemmen met aandacht voor zwemveiligheid, zwemvaardigheid en zwemredzaamheid. U, als klant, heeft keuze uit verschillende vormen van zwemles, zoals reguliere zwemles, zwemmen in kleine groepjes van maximaal 5 kinderen of privéles.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen