Sportkennismakingsproject voor senioren gaat weer starten

Foto:

In maart 2014 is het project ‘Samen in beweging’ gestart. Dit project laat de deelnemers ervaren wat het effect van bewegen en sporten is op hun gezondheid. Het project bestaat uit verschillende programma’s en groepen. Het sportkennismakingsproject voor senioren is één van die deelprojecten en gaat voor de 3e keer op 7 september 2015 van start.

Met het sportkennismakingsproject kunnen senioren ontdekken en ervaren welke vorm van sporten/ bewegen het beste bij hen past. Gedurende 4 weken lang kan men instromen bij diverse trainingen/ lessen bij Dongense (sport)verenigingen. Er is wederom gekozen voor 2 blokken waardoor er gestart kan worden in september en oktober 2015.

Sportaanbod
Het aanbod van het sportkennismakingsproject is groot en divers. Nicole Akkermans, sportdocente SWOD, licht toe: ”Men kan kiezen uit 22 activiteiten bij 10 verschillende sportaanbieders. Bijvoorbeeld: badminton, diverse soorten dans, gym, sportief wandelen en baantjes zwemmen. Met dit project willen we de drempel naar een blijvende sportactiviteit bij een Dongense (sport)vereniging verlagen. Het kennismakingsproject is ook meer dan alleen bewegen. Na afloop wordt vaak met elkaar even nagepraat en een kop koffie gedronken. Ook erg gezellig dus en goed voor de sociale contacten!”

Deelnemen?
Heeft u belangstelling om aan één of meerdere activiteiten deel te nemen? Dat kan! Het volledige sportaanbod en een inschrijfformulier vindt u in de brochure die u kunt ophalen bij De Vennen, het gemeentehuis, de bibliotheek, de Volckaert en huisartsenpraktijk aan de Donge. De brochure is tevens aan te vragen via [email protected] en staat op de website van Stichting Welzijn Ouderen Dongen; www.swodongen.nl. Inschrijven voor blok 1 is mogelijk tot en met 1 september 2015. De eerste lessen gaan in de week van 7 september 2015 van start. Het 2e blok start in de week van 28 september 2015.

Samenwerking
Samen in beweging is tot stand gekomen in samenwerking met: huisartsenpraktijk aan de Donge, Stichting Welzijn Ouderen Dongen (SWOD), Sportcentrum De Vennen, de Dongense Sportfederatie en de gemeente Dongen.

Reacties