Reizend Theaterfestival En Plein Public in Dongen

Foto:

Op zondag 26 juli komt het reizend Theaterfestival En Plein Public voor de eerste keer naar Dongen. En Plein Public is een festival dat komende zomer langs veertien verschillende wijken in West Brabant reist, waaronder Dongen West. En Plein Public kent een sfeervol, kleinschalig programma met theater, dans, muziek, film en workshops. Het festivalhart ligt op het Rembrandtplein. Echter trekt het festival ook de wijk in en zijn er op diverse plekken voorstellingen te zien.

Programma 26 juli
Locatie: Cultureel Centrum ‘t Schouw, Rembrandplein, DONGEN
14:00 – 18:00 uur

Tijd wat wie

14.00 en 16:00 uur: VOOR DE KINDEREN Aardheimer
‘AARDHEIMER’ is een voorstelling voor kinderen (8-13 jr.) én hun ouders gebaseerd, op ‘De Aardappeleters’ van Vincent van Gogh. De voorstelling schetst met theatrale beelden het leven op het platteland uit de 19e eeuw, met een centrale rol voor het boerenkind én natuurlijk de aardappel. Een weergave van het agrarische leven van de Brabander op het veld en in de hut. ‘Met handen knokig als aardappelen, in aardedonker verscholen tegen de schadelijkheid van de nacht’.
Theaterwerkplaats Ctrl-f / Regie: Juup Luijten / Productie: Podium Bloos

14.00 en 16:00 uur: MUZIEK/THEATER Nest, Eva van Pelt
Ik denk niet aan jou. Ik denk aan mij. Er is alleen maar een wij, omdat dat zin heeft voor mij.
Eva verkent de grenzen tussen popmuziek en theater: ontregelend, subtiel, intiem; altijd met veel allure en lef. Eva straalt van energie en charme, maar zoekt met deze akoestische setting een zekere kwetsbaarheid op.
Tekst, zang & spel: Eva van Pelt / Gitaar: Remo van Osch / Toetsen: Noah Seelmann / Percussie: Koen Wijnen

14:30 uur: LOKAAL TALENT Maggie & Co
Deze zevenkoppige band kwam eenmalig samen om de vocals van Maggie Monroe te versterken met een relaxte jazzy bezetting… Vier dames, een contrabassist, pianist en drummer swingen op de jazz standards van vroeger! Deze experimentele formatie bestaat eigenlijk nog niet één maand; de chemie is goed en hun repertoire smolt samen in één avond!

15:00 uur: MAAK ’T MEE WORKSHOP
Maak ’t Mee met het Kunstpodium, hét centrum voor kunst en cultuur in Dongen, Gilze en Rijen. Ontmoet tijdens de interactieve workshop inspector Yvonne. Zij heeft een geheime opdracht gekregen: zoek de pot met goud! Ga met haar mee op reis en beleef spannende avonturen: vlieg naar de sterren, versla de gulzige monsters, zweef op de regenboog en wordt een echte superheld!
Wie weet vind jij de gouden pot wel…
Deze dans & spelworkshop is geschikt voor de hele familie.

17.00 uur: BUURCULTUUR STRAATSPEKTAKEL!
Een onvergetelijke voorstelling voor en door Dongen met de BuurCultuurleiders van Circuskunst! Dongenaren tussen de 6 en de 60 jaar laten hier hun kunsten zien die horen bij het circus. Lopen op een bal, dansen op een koord, rijden op een eenwieler; alles kan bij deze BuurCultuurvoorstelling!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen