Internationale BBQ wedstrijd in Dongen-Vaart

Foto: CC0/Public Domain

In het weekend van 11 tot en met 13 september bruist Dongen-Vaart weer van de activiteiten met als hoogtepunt een internationale barbecuewedstrijd waarin teams uit Europa en Amerika strijden om de titel.

Alle activiteiten van het weekend op een rijtje:

11-9: Cooy Booy Bal voor de jeugd
Op vrijdagavond wordt een Cooy Booy Bal gehouden speciaal voor de jeugd van 19.30 tot 01.30 uur. Op deze avond komt er ook een ‘mystery guest’. Toch is de toegang voor deze avond gratis. Wel is legitimatie verplicht

12+13-9: Internationale BBQ-wedstrijd+
Op 12 en 13 september wordt een internationale barbecuewedstrijd gehouden onder auspiciën van de Europese en Wereld bonden. Het is voor het eerst dat in deze omgeving een dergelijke spectaculaire wedstrijd wordt georganiseerd. Er zijn inmiddels inschrijvingen van teams uit diverse landen (o.a. Amerika, Duitsland, België en Nederland). Ook hebben al twee plaatselijke teams zich ingeschreven. Hier kun je zien dat barbecueën op professioneel niveau heel wat te bieden heeft. Kom daarom kijken, ruiken en proeven. Voorts zijn er zowel zaterdag als zondag vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur allerlei andere activiteiten. Zo zijn er mogelijkheden tot het knuffelen van biggen, is er een springkussen, een grote zandbak en een demonstratie van de jeugdbrandweer. Ook is het mogelijk om nog meer zicht te krijgen op het boerenleven door een bezoek aan de kijkstal of kun je zelf proberen een doel te raken met een echte handboog. Vervolgens is er een groots opgezette Amerikaanse jaarmarkt. Tot slot is er een prijsvraag waarmee een luxe barbecuepakket te winnen is voor vier personen. De dagen hebben dus heel wat te bieden voor jong en oud.

Amerikaanse feestavond met Zydeco Fever
Op zaterdagavond 12 september is er een feestavond met de band Zydeco Fever. Zydeco Fever speelt stevige, dansbare muziek uit Louisiana: een vrolijke mix van Zydeco en muziek uit New Orleans in de beste Louisiana traditie. Bovendien kan er al wat geproefd worden van de barbecue. De avond begint om 20.00 uur. Kaarten à € 5,- zijn te halen bij sportcafé ‘t Vaartje en vleesboerderij De Vaartse Hoeve in Dongen-Vaart. Alle activiteiten vinden plaats in en om de Vaartse Hoeve, Vaartweg 131 in Dongen.

Reacties