Een sensationele avond en een prachtig afscheid bij Rhythm TENTation 2015

Foto:

Rhythm TENTation beleefde afgelopen zaterdag 11 juli 2015 een succesvolle derde en laatste editie. Het was een sensationele avond en een prachtig afscheid van The Rhythm Cleaners. Na 10 jaar aan succesvolle optredens op festivals, grote evenementen, bruiloften en zelfs verschillende tours in Frankrijk, Italië, België en Zwitersland is er een eind gekomen aan The Rhythm Cleaners.

Hoewel The Rhythm Cleaners nog één keer op tour zullen gaan in de Ardennen was dit wel het afscheid van het in grote getale opgekomen “thuis” publiek. Een afscheid die The Rhythm Cleaners nog lang zullen heugen en waar nog lang over zal worden gesproken in ’s Gravenmoer en omstreken.
Voorafgaand aan de feestavond vond er een druk bezochte barbecue plaats, waarbij zo’n 150 personen genoten van een goed verzorgd diner en verkoelende drankjes. De vrijwilligers, die de avond mede tot een succes hebben gebracht, konden ook genieten van deze barbecue.

Het steeds meer toestromende publiek werd opgewarmd door een optreden van Twan Lijten, bekend van zijn hit “Puur op het gevoel”. Zijn optreden betekende de officiële opening van de feestavond en zorgde voor een feestelijke sfeer in de feesttent, in totaal zijn er 490 mensen af gekomen op het grootste evenement van ’s Gravenmoer. Tussen de optredens door gaf DJ Otto een spin aan zijn draaiplaten en hield hiermee de voetjes van de vloer.

Klokslag 21:00 uur begon het optreden waar iedereen naar uitkeek. Alle ogen waren gericht op The Rhythm Cleaners. De spanning werd opgevoerd met een lichtshow en voice-over. Hierna startte de intro film en werd het publiek op de hoogte gebracht van het beleefde avontuur na het winnen van de Gouden Kliko op de dag voor Rhythm TENTation 2015. Na het winnen van de felbegeerde prijs zat er één en ander tegen. Maar The Rhythm Cleaners zouden The Rhythm Cleaners niet zijn als zij daar niet op geheel eigen wijze oplossingen voor hadden. Na de nodige hindernissen te hebben overwonnen landden The Rhythm Cleaners vanuit een helikopter op het feestterrein waarmee zij precies op tijd waren voor de start van hun show.

Het uitzinnige publiek genoot zichtbaar van de speciale afscheidsshow. Naast de bekende stukken van The Rhythm Cleaners zat de show vol nieuwe stukken met licht, geluid en film effecten. Met een spectaculaire toegift op vaten, welke vanuit de grond opreisden, namen The Rhythm Cleaners met licht en water effecten afscheid van hun thuispubliek. Daarna barstte het feest los met de Dongense band “Foul Play” en “DJ Otto”.

“Wij kijken als Rhythm Cleaners terug op een zeer geslaagd afscheid. Een mooie afsluiter van ons 10-jarig avontuur. Alle mensen die ons in die 10 jaar, op welke wijze dan ook, geholpen hebben BEDANKT!”.

Reacties