Burgemeester sluit pand na vondst hennepkwekerij

Foto:

Burgemeester Marina Starmans-Gelijns heeft besloten de loods/bedrijfsruimte die staat op het perceel St. Josephstraat nr. 34 in Dongen te sluiten na vondst van een hennepkwekerij. Het pand moet voor de duur van 6 maanden de deuren sluiten vanwege overtreding van de Opiumwet. De politie trof recent in het pand een hennepkwekerij met 130 hennepplanten aan. Vorige maand sloot burgemeester Starmans ook al een drugspand aan de St. Josephstraat.

Tijdelijke sluiting
Van donderdag 16 juli tot zondag 17 januari 2016 is het verboden dit pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Dongen een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over de stand van zaken.

Damocles
De sluiting gebeurt op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damocles-beleid.
Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugs gerelateerde activiteiten.

Meld Drugsoverlast
Drugs/hennepkwekerijen gaan gepaard met overlast en criminaliteit en leveren veiligheidsrisico’s voor omwonenden op (brandgevaar). De gemeente Dongen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

———————————————————————————————————————————–

winkkzomer

Reacties