Gemeente biedt bouwkavels op maat

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Wethouder Ad van Beek (Economische Zaken) heeft het startsein gegeven voor de verkoop van bouwkavels aan het Wilhelminakanaal in Dongen. Aan de Nestel op bedrijventerrein Tichelrijt II is ruimte voor bedrijfsactiviteiten als transport, handel en industrie tot en met milieucategorie 4.1.

Op en rond het bedrijventerrein staan grote borden, voorzien van een groene uitstraling en de tekst ‘Hoe groot wilt u het hebben? Bouwkavels met alle ruimte voor uw bedrijf’. Wethouder Ad van Beek: “Het grote voordeel van de uitgeefbare gronden is dat we kavels op maat kunnen aanbieden. Er zijn kavels tot 5.000m² beschikbaar en met vrijstelling tot 10.000m². Interessant voor middelgrote en kleine bedrijven, die op hun beurt weer werkgelegenheid in Dongen kunnen creëren. Potentiële belangstellenden, zoals ondernemers in het centrum die uit hun jasje groeien, schrijven we aan met een nieuwe folder en een uitnodiging voor een oriënterend gesprek.”

Ligging
De ligging van de bouwkavels bestempelt wethouder Van Beek als een groot voordeel. “Tichelrijt II ligt dichtbij de Westtangent naar Tilburg en de N629 naar Breda. En via de fietsbrug ben je zo in het centrum van Dongen.”

“Bovendien heb je hier het mooiste uitzicht van Dongen”, vult ondernemer Marcel de Brouwer aan. Hij vestigde zijn bedrijf ETT Benelux (gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van verpakkingsmachines) recent aan de Nestel. “Voorheen werkte ik vanuit een kleinere ruimte op dit bedrijventerrein. Ik wilde mijn bedrijfsactiviteiten uitbreiden en vond ruimte in Dongen. De ligging van Tichelrijt II en de groene omgeving spelen zeker een rol. Ik heb het kantoorgedeelte bewust op de eerste verdieping ingericht, zodat we kunnen uitkijken op het Wilhelminakanaal.”

Verkoop
In totaal is er bijna 4 hectare grond beschikbaar. Het merendeel ligt aan het Wilhelminakanaal. Daarnaast zijn er enkele kleinere kavels te koop, die verspreid over het bedrijventerrein liggen. De grondprijs van de bouwkavels bedraagt € 130,- per m² (excl. BTW).

Meer informatie
Ondernemers die interesse hebben in een bouwkavel of een oriënterend gesprek kunnen contact opnemen met Peter de Jongh, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Dongen, telefoon 14 0162 (algemeen nummer) of 06 – 177 934 44. Een e-mail sturen kan ook naar: [email protected] Of kijk op www.dongen.nl voor meer informatie.

Reacties