Zomerweer weg, zomerweer op komst

Foto: CC0/Public Domain

Vrijdag en vooral gisteren was het volop zomer met veel zon en hoge temperaturen. Vandaag en de komende dagen moeten we het doen met bewolking, buien en circa 20 graden. Maar warm zomerweer is alweer zichtbaar op de weerkaarten. En het einde daarvan ook alweer…

Storingen en een hogedrukgebiedje
De wind waait komende dagen uit het zuidwesten tot westen en storingen worden vanaf de Atlantische Oceaan over onze omgeving gestuurd. De aangevoerde lucht is vrij zacht, maar door het bewolkte weerbeeld wordt het overdag amper meer dan 20 graden.

In de loop van woensdag breidt een hogedrukgebied haar invloed uit. Het weerbeeld wordt droger en dankzij meer zon wordt het al iets warmer. Donderdag passeert het hogedrukgebiedje ons land en is het lekker zomerweer. Vrijdag wordt de wind zuidelijk en voert hete lucht aan, lokaal kan het 30 graden worden. Een nieuwe storing laat vervolgens de stroming weer naar het westen draaien, waardoor na vrijdag de temperatuur weer omlaag gaat. Ook is komend weekend de kans op buien groot.

Vrij standaard Nederlands zomerweer
Een paar dagen mooi weer, eindigend in een hete dag en daarna buien en verkoeling. Dat is een patroon die we vaker terugzien in de Nederlandse zomer. Vorige maand kwam dit een paar keer voor, afgelopen week was het zo en ook de komende week ziet er dus zo uit.

Door: Johnny Willemsen/weeronline

Reacties